Căuta…

Search
Close this search box.

Louis Vuitton are al doilea mai mare diamant din lume

Dan Vardie
03/02/2020
No Comments
Louis Vuitton

Diamanul Sewelo de 1.758 karate are dimensiunile unei mingi de tenis și a fost descoperit în aprilie anul trecut într-o mină din Botswana. Este cel mai mare diamant din ultimul secol, după cel de 3.106 karate, găsit în Africa de Sud în 1905.

Reprezentanții Louis Vuitton au cumpărar piatra prețioasă de la compania minieră canadiană Lucara Diamond Corp. Iar diamantul uriaș urmează să fie transformat într-o colecție de bijuterii fine marca LV.

„Există foate puțini oameni în lume, mai puțin de 10 procente, care ar știi ce să facă cu un astfel de diamant, sau cum să-l prelucreze. În plus, nu mulți au bani pentru o astfel de achiziție. Ca să cumperi și apoi să vinzi în bijiterii un diamant de 50 milioane de dolari, ai nevoie de tehnică, dar și de puterea financiară pentru a scrie cecul și a-ți asuma riscul”, spune Marcel Pruwer, fostul președinte Antwerp Diamond Exchange, citat de Independent.co.uk.

Michael Burke, CEO-ul Louis Vuitton, a refuzat să spună câți bani a dat brand-ul pe diamantul uriaș. Tranzacția este o mișcare interesantă, ținând cont că la finalul anului trecut LVMH, grupul din care face parte și Louis Vuitton, a cumpărat celebra casă de bijuterii Tiffany.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT