Căuta…

Search
Close this search box.

Lamborghini Sián, acum în variantă Roadster

Robert Stan
09/07/2020
No Comments

Conceput în jurul emblematicului motor V12 al Lamborghini, noul Sián Roadster ascunde tehnologii hibride unice și oferă performanțe greu de egalat.

„Sián Roadster încorporează spiritul Lamborghini. Este expresia unui design uluitor și a unei performanțe extraordinare, dar, cel mai important, întruchipează tehnologii majore ale viitorului. Inovatorul sistem hibrid al Sián anunță direcția pentru mașinile super-sport Lamborghini, iar open-top-ul Sián Roadster arată atenția mărcii pentru stilul de viață suprem”, consideră Stefano Domenicali, președinte și director executiv al Automobili Lamborghini.

Lamborghini Sián Roadster reafirmă designul futurist al coupé-ului, dar, ca un adevărat roadster, adaugă noi senzații prin intermediul habitaclului deschis. Privit de sus, Sián Roadster evocă liniile emblematice din care s-a inspirat primul Countach, care pornesc în diagonală, de la locurile din față către spate, culminând cu fantele aerodinamice din spatele șoferului și pasagerului. Contururile lungi, sculptate, ale Sián și aripile aero caracteristice conferă Sián Roadster un profil inconfundabil și puternic. Partea frontală, foarte joasă, a mașinii, cu spliter integrat din fibră de carbon, adăpostește farurile emblematice Lamborghini în formă de Y.

Designul pur al Sián este o declarație clară a eficienței aerodinamice și a tehnologiei optimizate a mașinii. Fluxurile de aer sunt direcționate prin spliterele din față și prin capota frontală, prin fantele laterale de aer și peste spoilerul din spate, fără pierderi de eficiență.

Partea din spate a mașinii, extremă, încorporează designul caracteristic Lamborghini, incluzând blocurile optice inspirate de Countach. Eleronul este integrat în profil și se extinde numai în timpul conducerii, pentru a îmbunătăți performanțele.

Șasiul cu garda la sol redusă, susține un motor V12 de generație nouă. „Sián”, care în dialectul local bolognez înseamnă „fulger”, denotă electrificarea Sián Roadster ca parte a viitoarei strategii de hibridizare a modelelor mărcii, menținând în același timp emoția extraordinară și performanța dinamică inerentă mașinilor super sport Lamborghini cu motoare aspirate natural.

Sistemul hibrid al mașinii oferă cea mai mare putere posibilă prin cea mai ușoară soluție, combinând motorul V12 cu unul electric de 48 de volți. Acesta generează 34 CP și este încorporat în cutia de viteze pentru a oferi un răspuns imediat și o performanță îmbunătățită. De asemenea, motorul electric susține manevrele la viteză mică, precum mersul cu spatele și parcarea.

Lamborghini Sián Roadster oferă aplicația inovatoare cu supercapacitor a Lamborghini. o premieră mondială care stochează de zece ori puterea unei baterii litiu-ion. Supercapacitorul este în corporat în peretele care desparte habitaclul de motor pentru a asigura o distribuție perfectă a greutății. De trei ori mai puternic decât o baterie de aceeași greutate și de trei ori mai ușor decât o baterie care produce aceeași putere, sistemul electric cu supercapacitor și e-motor cântărește doar 34 kg, oferind astfel un raport remarcabil greutate / putere de 1.0 kg / CP.

Această tehnologie avansată este combinată cu motorul V12 care încorporează valve din titan și generează 785 CP la 8.500 rpm. Alături de cei 34 CP suplimentari ai sistemului hibrid, acesta asigură Sián Roadster un total de 819 CP. Viteza maximă anunțată de producător este de peste 350 km / h.

Lamborghini Sián Roadster încorporează și un sistem de frânare regenerativ, extrem de sofisticat, dezvoltat special de Lamborghini. Comportamentul simetric al supercapacitorului, care, contrar bateriilor Li-Ion normale, poate fi încărcat și descărcat cu aceeași putere, permite, grație acestui sistem inovator să umple bateriile de fiecare dată când automobilul frânează. Energia stocată este disponibilă imediat.

Sián Roadster accelerează de la 0 la 100 km / h în mai puțin de 2,9 secunde.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT