Căuta…

Search
Close this search box.

Lamborghini SC20 – unicitate și sportivitate

Dan Vardie
18/12/2020
No Comments

Lamborghini Squadra Corse a prezentat SC20, un roadster unicat, omologat pentru uzul rutier. Este al doilea unicat realizat de departamentul de motorsport și proiectat de Centro Stile din Sant’Agata Bolognese: mașina a fost creată după dorințele clientului, care a fost implicat în proiect încă de la primele desene ale designerilor Lamborghini.

Scopul comun a fost acela de a construi un vehicul unic, cu design și performanțe extreme, capabil să combine soluții aerodinamice împrumutate de la bolizii Lamborghini de curse, încorporând linii fără precedent și detalii exclusive. „La doi ani după SC18 Alston, SC20 a fost o provocare nouă, interesantă. Principalele surse de inspirație au fost Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster și Concept S, iar rezultatul este o combinație dramatică de creativitate și atitudine de curse,” a declarat Mitja Borkert, Head of Design Lamborghini Centro Stile.

Caroseria din fibră de carbon a fost șlefuită și tăiată manual de către inginerii Lamborghini pentru a oferi un flux de aer optim atât pentru performanțe, cât și pentru pasageri, asigurând o conducere confortabilă în aer liber chiar și la viteze mari.

Separatorul frontal pronunțat este încadrat de două aripioare și prizele de aer de pe capota frontală sunt inspirate de cele ale Huracán GT3 EVO, în timp ce părțile laterale ale caroseriei reflectă soluțiile adoptate pe Essenza SCV12. Partea din spate este acoperită de o aripă mare din fibră de carbon care poate fi setată în trei poziții diferite: apăsare scăzută, medie și mare.


Lamborghini SC20 prezintă detalii exclusive începând de la culorile caroseriei pe o bază Bianco Fu (albă), creată pentru client, pe care se evidențiază livrea Blu Cepheus (albastru). Aceeași nuanță se găsește în interior, alternând cu Nero Cosmus (negru) și Bianco Leda (alb).

Pentru a citi articolul complet, apasa https://autopro.ro/stiri-2/lamborghini-sc20-unicitate-si-sportivitate/

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT