Căuta…

Search
Close this search box.
lambo countach 2022

Lamborghini readuce la viață Countach

Florin Amariei
13/08/2021
No Comments

Lamborghini Countach revine în portofoliul constructorului auto italian pentru o scurtă perioadă de timp cu o rețetă care prefigurează viitorul companiei auto.

Lamborghini Countach LPI 800-4 va fi produs în doar 112 exemplare. Automobilul-omagiu va fi avea cel mai avansat sistem de propulsie Lamborghini, dar și forma care a consacrat Countach ca legendă.

Countach 2022 a fost proiect astfel încât să pară un descendent direct al modelului din 1974. Nu s-a dorit o imitație, ci relevarea unui progres. Această decizie este pusă în prim-plan de stopurile triple în formă de hexagon.

Caracteristicile retro includ o seră de mică adâncime care imită cea a prizelor NACA negre originale de-a lungul flancurilor și liniile distinctive „Periscopio” care merg de la acoperiș la puntea din spate.

Încă de la apariția Miura, semnul distinctiv al unui Lamborghini a fost un V12 montat în mijlocul mașinii. Noul Countach respectă această rețetă.

Puterea provine dintr-o unitate hibridă asistată de doisprezece cilindri de 6,5 litri împrumutată de la hipercarcul Sian. Numai motorul termic produce 769 CP, în timp ce un motor electric de 48 de volți produce 34 CP suplimentari și servește la ascuțirea răspunsului.

Șasiul monococ și panourile caroseriei sunt realizate din fibră de carbon, oferind o greutate „uscată” de 1.595 kg, în timp ce frânele din carbon-ceramică se ascund în spatele roților „cu apelare telefonică” – o referință la roțile dramatice ale modelului Countach LP5000 de mai târziu – încălțate pe șină Anvelope Pirelli P Zero Corsa.

Interiorul noului Countach va avea guri de aerisire imprimate 3D și este acoperit cu un acoperiș din sticlă fotocromatică.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT