Căuta…

Search
Close this search box.

La Samaritaine, iconicul magazin parizian se redeschide în 2020

Dan Vardie
28/11/2019
No Comments
la samaritaine paris

LVMH, proprietarul La Samaritaine, a investit 750 milioane de euro în renovarea clădirii istorice, care va adăposti, din aprilie anul viitor, pe lângă 600 magazine de brand, un hotel de lux, birouri, case sociale și o creșă.

Au trecut 15 ani de când marele magazin și-a închis porțile, iar readucerea clădirii la viață a fost un proces lung și greoi. Construcția în stil Art Deco este monument istoric iar numai aprobările au durat aproape un deceniu, plus șantierul propriu-zis încă 5 ani. Însă, din fericire, lucrările au intrat în linie dreaptă iar La Samaritaine se redeschide primăvara care vine. Potrivit reprezentanților magazinului, e cel mai mare proiect privat de reabilitare patrimonială pe care l-a văzut Parisul.

Desfășurat pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați (avea 32.000 când s-a închis), La Samaritaine este cel mai mic dintre marile magazine pariziene. În plus, hotelul de 5 stele se anunță spectaculos – 72 de camere uriașe și un apartament de 1.000 metri pătrați cu piscină proprie. Deși rezervările nu au fost deschise, cererile au început deja să curgă – semn că și turiștii sunt nerăbdători și așteaptă inaugurarea.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT