Căuta…

La Samaritaine, iconicul magazin parizian se redeschide în 2020

Țepeș-Greuruș Oana
28/11/2019
No Comments
la samaritaine paris

LVMH, proprietarul La Samaritaine, a investit 750 milioane de euro în renovarea clădirii istorice, care va adăposti, din aprilie anul viitor, pe lângă 600 magazine de brand, un hotel de lux, birouri, case sociale și o creșă.

Au trecut 15 ani de când marele magazin și-a închis porțile, iar readucerea clădirii la viață a fost un proces lung și greoi. Construcția în stil Art Deco este monument istoric iar numai aprobările au durat aproape un deceniu, plus șantierul propriu-zis încă 5 ani. Însă, din fericire, lucrările au intrat în linie dreaptă iar La Samaritaine se redeschide primăvara care vine. Potrivit reprezentanților magazinului, e cel mai mare proiect privat de reabilitare patrimonială pe care l-a văzut Parisul.

Desfășurat pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați (avea 32.000 când s-a închis), La Samaritaine este cel mai mic dintre marile magazine pariziene. În plus, hotelul de 5 stele se anunță spectaculos – 72 de camere uriașe și un apartament de 1.000 metri pătrați cu piscină proprie. Deși rezervările nu au fost deschise, cererile au început deja să curgă – semn că și turiștii sunt nerăbdători și așteaptă inaugurarea.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − four =

Articole similare