Căuta…

Search
Close this search box.
roboti japonia cafea

Japonia are prima cafenea cu toți angajații roboți

Florin Amariei
23/06/2021
No Comments

Japonia are prima cafenea în care toți angajații sunt roboți. Povestea, însă, este una care reflectă un model de societate inclusivă.

Clienții unei cafenele din Tokyo plasează comenzile preferate unor roboți și tot aceștia le execută. Mașinăriile, însă, nu gândesc singure. Acestea sunt controlate de oameni care nu se pot deplasa sau mișca liberi, dar au suficientă dexteritate pentru a transmite impulsurile necesare către vehiculele motorizate echipate cu camere.

Roboții au 120 de centimetri înălțime și preia comenzi, le execută și apoi le duce clienților.

Aceasta nu este prima cafenea din lume care implementează acest concept, însă este singura de pe glob care își menține activitatea continuă cu aceleași persoane angajate care își îndeplinesc activitățile de serviciu prin intermediul tehnologiei.

Roboții au fost creați tot în Tokyo și compania i-a denumit „roboți-avatar” pentru că acționează precum o interfață pentru oameni.

CEO-ul cafenelei, Yoshifuji Kentaro, s-a declarat încântat de rezultatele obținute până acum și își dorește ca următoarea astfel de locație să fie deschisă tot în Tokyo, după care ar vrea să se extindă în Canada și Europa.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT