Căuta…

Search
Close this search box.

Încă o licitație cu sume-record: Chitara lui Kurt Cobain de la „MTV Unplugged”, adjudecată pentru 6 mil. USD

Robert Stan
22/06/2020
No Comments

La finalul anului trecut cardiganul din lână verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului „MTV Unplugged”, susţinut de trupa Nirvana în 1993, a fost adjudecat pentru suma de 334.000 de dolari în timpul unei licitaţii desfăşurate la New York. Tot atunci, chitara Fender Mustang pentru stângaci utilizată de artist în timpul turneului „In Utero”, s-a vândut pentru suma de 340.000 de dolari.

Conform agențeiei DPA însă, ambele obiecte au fost depășite net în această săptămână de suma obținută pentru chitara cu care Kurt Cobain a cântat în cadrul „MTV Unplugged”. Conform unui anunţ făcut aseară de casa de licitaţii californiană Julien’s Auctions, aceasta a fost adjudecată pentru 6.010.000 de dolari.

Instrumentul acustic-electric Martin D-18E, produs în 1959, a fost vândut în cadrul licitaţiei „Music Icons” a casei Julien’s Auctions. Conform oficialilor acestei case de licitații din Beverly Hills, suma de 6 milioane de dolari reprezintă „un nou record pentru o chitară”.

Kurt Cobain a cântat la acest instrument în cadrul concertului eveniment organizat în seria „MTV Unplugged”, la New York în 1993 – concert considerat de mulţi drept cea mai reprezentativă performanţă a trupei grunge Nirvana.

Chitara a fost vândută în cutia ei originală, de culoare neagră şi cu interior violet.

Kurt Cobain a lipit pe gâtul chitării un flyer cu albumul „Feel the Darkness” al formaţiei punk americane Poison Idea. Nirvana s-a aflat în turneu alături de această formaţie în 1992.

Mânerul cutiei de chitară are încă pe el unele etichete de bagaje de pe aeroporturile pe care membrii formaţiei Nirvana au ajuns în cadrul turneului lor nord-american din 1993.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT