Căuta…

Search
Close this search box.

Honda, Yamaha, KTM și Piaggio, alianță pentru motociclete cu baterii interschimbabile

Florin Amariei
04/03/2021
No Comments

Cei patru producători majori au semnat un document care stabilește o alianță pentru crearea unui consorțiu care va folosi baterii interschimbabile pentru motociclete electrice. Mai mult, au lansat o invitație și pentru alți constructori să li se alăture.

Honda, Yamaha, KTM și Piaggio privesc înspre provocările viitorului și se pregătesc pentru electrificarea în masă a transportului pe două roți. În acest sens, au încheiat o alianță care pune bazele unui consorțiu ce-și asumă că va folosi baterii interschimbale. Prin această decizie timpii de alimentare sunt eliminați, iar continuarea drumului va putea fi efectuată fără probleme.

Autonomia și timpii de încărcare sunt încă necunoscute pentru motocicletele electrice, care nu pot transporta pachetele uriașe de baterii pe care le pot transporta mașinile electrice. De aceea, se încearcă punerea în practică a unui sistem universal de schimbare a „rezervorului” electric pentru garantarea mobilității.

Sistemul pe care se bazează Honda, Yamaha, KTM și Piaggio s-ar putea dovedi foarte util pentru bicicletele și scuterele de navetă mai mici, oferind persoanelor care nu au un punct de încărcare dedicat acasă sau la birou un mod simplu și rapid de pornire. Și va fi la îndemână și în segmentul off-road, unde bicicletele electrice pot rămâne ușoare cu baterii mai mici care pot fi schimbate pentru a le menține pe traseu.

„Scopul consorțiului”, se arată într-un comunicat de presă Honda, „va fi, prin urmare, să definească specificațiile tehnice standardizate ale sistemului de baterii schimbabile pentru vehiculele aparținând categoriei L; motorete, motociclete, tricicluri și cvadricicluri. în strânsă legătură cu părțile interesate și cu organismele naționale, europene și internaționale de standardizare”.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT