Căuta…

haine AR finch

Hainele, îmbunătățite de realitatea augmentată (AR)

Florin Amariei
07/09/2021
No Comments

Tehnologia intră încet-încet și în lumea modei într-un mod din ce în ce mai intruziv. Este acesta un lucru bun? Iată explicațiile!

Creativitatea în domeniul modei nu încetează. Acum este implicată și realitatea augmentată! Nu, nu în Italia.

La prima vedere, seamănă cu un tricou obişnuit sau cu un hanorac, dar odată ce camera smartphone-ului este îndreptată spre el, devine vizibilă o animaţie 3D virtuală.

Concepută în 2019, ideea îmbrăcămintei RA s-a dezvoltat de la câteva articole, în 2020, la o colecţie prezentată la Săptămâna Modei din Ucraina, la începutul lunii septembrie. Aceasta a cuprins şapte imprimeuri realizate de artişti ucraineni contemporani.

Purtând articole vestimentare marca FINCH, modelele au defilat în faţa tabletelor care transmiteau în flux imagini video cu ţinute augmentate.

După scanarea unui cod QR tipărit pe un obiect, un strat RA este activat printr-un filtru Instagram dezvoltat de FFFACE.ME, o companie cunoscută pentru crearea de efecte Instagram pentru companii cunoscute la nivel internaţional, precum Pepsi, Danone, Samsung şi Visa.

Potrivit creatorilor săi, colecţia promovează durabilitatea, întrucât un singur articol vestimentar poate avea mai multe înfăţişări în mediul virtual şi poate reprezenta un întreg şifonier digital.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =

Articole similare