Căuta…

Search
Close this search box.

Girard-Perregaux prezintă unicatul Quasar Infrared

Florin Amariei
04/02/2021
No Comments

Atelierele Girard-Perregaux prezintă un omagiu pentru Noul An Chinezesc cu Quasar Infrared, un ceas extrem de delicat și prețios.

„În timp ce China se pregătește de celebrarea Noului An, optimismul pare că e omniprezent. Startul noului zodiac chinezesc vine ca o oportunitate ideală de reuniune pentru familii și prieteni care sărbătoresc și plănuiesc vremuri mai bune. Girard-Perregaux împarte acest simțământ puternic și, în ideea de a marca corespunzător această ocazie, introduce un model extrem de special și în ediție unicată: Quasar Infrared”, transmite producătorul într-un comunicat.

Alegerea acestui nume de către Girard-Perregaux evocă spectaculozitatea universului și înglobarea acestui fenomen vizual incredibil în formă orologică prin transformarea fizică. Un quasar este un nucleu galactic activ (galaxie activă) îndepărtat, care emite enorme cantități de energie. Quasarii au fost identificați inițial ca surse cvasi-punctiforme de radiație electromagnetică (incluzând unde radio și lumină vizibilă), asemănătoare prin aceasta stelelor.

Quasarii arată o deplasare spre roșu foarte mare, efect al dilatației metrice a spatiului cosmic dintre quasar și Pământ. Cand deplasarea spre roșu a quasarilor este observată după Legea lui Hubble, se deduce că quasarii sunt obiecte aflate la foarte mare îndepartare . Quasarii locuiesc chiar în centrul galaxiilor tinere, active și sunt printre cele mai luminoase, puternice și energetice obiecte din univers. Quasarii emit până la o mie de ori mai multă energie decât Calea Lactee, galaxie care conține între 200 și 400 de miliarde de stele.

Un astfel de ideal a făcut ca Girard-Perregaux să primească ocazia ideală pentru a demonstra că măiestria este posibilă pe Terra, când raportarea la Univers poate fi transpusă într-un ceas extraordinar.

Carcasa de safir este realizată dintr-un singur disc de safir. Ulterior, discul este format, măcinat și…

Vezi prezentarea completă pe Temporis.ro!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT