Căuta…

Search
Close this search box.

Ghidul Michelin recompensează bucătăria eco-responsabilă

Dan Vardie
07/03/2020
No Comments
michelin

Ca noutate în ghidul Michelin, începând cu 2020, chef-ii nu vor mai fi jurizați doar după calitatea meniurilor, ci și pentru capacitatea lor de a găti eco-responsabil.

A fost creată deja o pictogramă, o treflă verde, care va marca restaurantele unde arta culinară rimează cu ecologia. Iar chef-ii pot primi o stea verde sau o treflă cu cinci frunze. Asta înseamnă că în bucătăriile lor se folosesc produse de sezon, de la producători locali. Apoi, sunt luate în calcul și practicile sustenabile – grija față de consumul de energie, sursele alternative durabile, reciclarea sau chiar realizarea unui compost din deșeurile alimentare.

Anul acesta, doar 50 de restaurante au fost recompensate cu această importantă distincție. Trefla verde poate fi primită și de localurile fără stele Michelin. Pentru moment, această distincție apare doar în ghidul Michelin din Franța, însă, începând cu anul viitor, va apărea în toate edițiile. Chef-ul Thibaut Spiwack de la restaurantul Anona din Paris este unul dintre premianți.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT