Căuta…

Search
Close this search box.
fulminea estrema

Fulminea Estrema – 2040 cai putere de proveniență peninsulară

Florin Amariei
18/05/2021
No Comments

Tranziția certă către propulsia complet electrică ne aduce în mica noastră lume câteva automobile care sunt cu adevărat impresionante. Inspirația și curajul european în acest domeniu industrial ne relevă Fulminea Estrema – un hypercar născut în Modena.

Nu se va supăra nimeni și nici nu veți fi tachinați, dacă n-ați auzit până acum de Automobili Estrema. Din același oraș istoric din care au plecat Ferrari, Maserati, Pagani și De Tomaso, acest nou constructor auto vine cu o promisiune impresionantă: va realiza un hypercar complet electric capabil de 2040 de cai putere. Și, da, arată pe măsura puterii.

Fulminea Estrema ar urma să atingă 320 de km/h în mai puțin de 10 secunde, grație aerodinamicii inovatoare și tracțiunii integrale.

Chiar dacă aceste valori pot părea amețitoare, Lotus, Rimac și Pininfarina deja au demonstrat că aceste praguri pot depăși cu ușurință barierele convenționale de până în 1000 de cai putere pe care le cunoșteam până acum.

Fulminea Estrema își păstrează această formă fantastică și o greutate ideală grație utilizării bateriilor solid-state (SSB) care beneficiază de ajutorul unor ultra-condensatoare care vor permite și o autonomie de peste 510 km pentru o singură încărcare. Greutatea pachetului de baterii se va situa sub 300 de kg, în timp ce toată mașina nu va avea mai mult de 1500 de kg.

Automobili Estrema spune că va construi doar 61 de exemplare și descrie mașina drept „un Lamborghini care a rămas fără benzină în timp ce merge la vale”.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT