Căuta…

Search
Close this search box.

Ferrari ramane fara CEO

Florin Amariei
11/12/2020
No Comments

Louis Camilleri, CEO-ul Ferrari, a demisionat brusc din functie invocand “motive personale”.

CEO-ul Ferrari Louis Camilleri, in varsta de 65 de ani, a hotarat sa plece din post ”imediat”, din ”motive personale”, a anuntat producatorul italian de automobile sport.

Presedintele grupului Fiat Chrysler, John Elkann, care detine marca Ferrari, urmeaza sa fie CEO-ul interimar al companiei pana cand Consiliul de Administratie al Ferrari va alege alt CEO.

Louis Camilleri, CEO al Ferrari din 2018, a demonstrat “o pasiune fara limite” fata de societate, a subliniat John Elkann. Acesta a ocupat postul dupa decesul neasteptat al fostului director general Sergio Marchionne. In cei aproape doi ani sub conducerea lui Camilleri, actiunile Ferrari au fost printre cele care au inregistrat cele mai bune performante in sectorul auto, cererea pentru masinile sale de lux ramanand solida, in pofida pandemiei.

El i-a urat “o pensionare lunga si fericita”.

Louis Camilleri a apreciat la parasirea companiei ca “cei mai buni ani ai Ferrari abia urmeaza sa vina”.

Acesta a promis la preluarea fraielor companiei ca firma auto renumita la nivel mondial va introduce 15 modele noi pana in 2022. Parcursul, in acest moment, nu mai este atat de clar.

Urmatoarea masina asteptata de comunitatea auto este Purosangue, viziunea Ferrari pentru SUV-uri. Lansarea acesteia ar urma sa aiba loc la finalul lui 2021, daca nu vor aparea alte intarzieri.

Camilleri a mai lucrat in trecut pentru Philip Morris si Kraft Foods.

Actiunile Ferrari au scazut cu peste 1%, dupa ce plecarea neasteptata a directorului general Louis Camilleri a provocat temeri privind strategia si conducerea producatorului italian de masini de lux.

Actiunile Ferrari listate la Bursa de la Milano au atins nivelul record de 182,95 euro luna trecuta.

Noul CEO interimar al Ferrari, John Elkann, este nepotul lui Gianni Agnelli si controleaza in prezent, pe langa compania auto italiana, CNH Industrial si Juventus.

Acesta s-a nascut in New York si are dubla cetatenie.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT