Căuta…

Search
Close this search box.

Ferrari Daytona SP3 – automobilul cu tematică retro, performanță 0-100 km/h în 2,86 secunde

Ana Cristina Militaru
01/12/2021
No Comments

Ferrari Daytona întregește trio-ul seriei Icona

Marca italiană iconică își extinde gama de mașini exotice într-un ritm accelerat și la doar câteva zile după prezentarea automobilului Special Projects numit BR20, producătorul extinde portofoliul din nou.

Acesta este Ferrari Daytona SP3, cel mai recent model din seria de mașini Icona, alături de Monza SP1 și SP2. Modelul de serie limitată este un tribut adus victoriei Ferrari în cursa de 24 de ore de la Daytona din 1967.

Partea frontală a modelului SP3 este dominată de un splitter masiv și faruri echipate cu un mecanism pop-up cu “capace de ochi” retractabile. Ușile masive adaugă la designul aerodinamic, direcționând aerul către motor. Punctul culminant al SP3 este partea din spate, care capătă un aspect dramatic datorită unui teanc de bare verticale care se întind de la o parte la alta.

Ferrari Daytona

Habitaclul acestui model Ferrari este destul de compact și urmează o abordare minimalistă – scaunele sunt fixate cu șuruburi pe șasiul din fibră de carbon, în timp ce cutia de pedale este reglabilă pentru ca șoferul să își stabilească cea mai comfortabilă poziție.

SP3 este propulsat de un V12 de 6,5 litri cu aspirație naturală care atinge 9500 rpm și este capabil să producă 828 de cai putere, făcându-l cel mai puternic motor pe care Ferrari l-a construit vreodată. Motorul este cuplat la o cutie de viteze cu șapte trepte care canalizează puterea către roțile din spate, cu o performanță 0-100 km/h în 2,86 secunde, cu viteză maximă de peste 330 km/h.

Modelul Daytona SP3 va fi produs într-o serie limitată de 599 de exemplare. Prețul în SUA nu a fost încă dezvăluit, dar în Italia costă echivalentul a 2,3 milioane de dolari. Vestea bună este că Daytona SP3 este omologat pentru utilizarea în SUA, spre deosebire de Monza SP1 și SP2.

Mai multe știri despre automobile uimitoare aici.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT