Căuta…

Search
Close this search box.

Fermă italiană construită în jurul unui copac de 60 de ani

Ana Cristina Militaru
26/10/2021
No Comments

Influentul arhitect italian Carlo Scarpa a decis să-și urmeze propriul îndemn – “între un copac și o casă, alege copacul”, colaborând cu Italo Rota pentru renovarea unei ferme italiane, amenajându-i interiorul în jurul unui ficus de 60 de ani. Locația a primit numele de Greenary și se află într-o zonă rurală din apropierea orașului Parma, în nordul Italiei pe un teren de 2,5 hectare.

“Pentru a crea cadrul ideal pentru ca arborele să se dezvolte, vechea fermă a fost reproiectată pentru a maximiza lumina naturală, instalând un perete de sticlă de 10 m înălțime, orientat spre sud. Designul exploatează tehnologia și microclimatul zonei înconjurătoare pentru a controla temperatura și umiditatea, astfel încât copacul și ocupanții casei să poată trăi împreună în mod confortabil. Atât ferestrele, cât și acoperișul pot fi deschise și închise automat pentru a regla cantitatea de lumină solară și de aer proaspăt care întră în casă.”

Carlo Ratti Associati

La sosire, vizitatorii intră în zona principală de living și în bucătărie care este definită de copac, o masă mare din lemn cu margini vii și de o zonă de relaxare. Dat fiind peisajul plat, în care nu există munți, dealuri sau lacuri, ci doar câmpii, s-a insistat asupra utilizării luminii naturale pentru decor, iar dormitoarele sunt aranjate astfel încât să dea senzația că vizitatorii se plimbă în mijlocul naturii, sentiment sporit și de pardoseala realizată din pământ și coji de portocale.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT