Căuta…

Search
Close this search box.

Escapadă unică, pe caiace, în România – 3 zile de pauză de la oraș iarna aceasta

Ana Cristina Militaru
23/11/2021
No Comments

Descoperind Delta Dunării cu caiacul

Echipa AdventureTime România vine cu o propunere inedită pentru 3 zile petrecute în Delta Dunării. Toată experiența este, pe cât de provocatoare, pe atât de eliberatoare pentru iubitorii de aventură și cei care au curajul să descopere zonele sălbatice ale Românei, unde spectacolul florei și al faunei naturii este veșnic.

Elementul surpriză al aventurii este modul în care participanții se vor deplasa pe parcursul celor 3 zile : cu caiace. Programată pentru 17-19 decembrie 2021, experiența îi invită pe cei care văd neprevăzutul ca pe o șansă de a-și depăși propriile limite să descopere această latură încă ne-alterată a naturii, străbătând apele liniștite în caiac.

Locul de intrare pe apă este în Murighiol, unde se va realiza instructajul pentru folosirea caiacelor în siguranță și modul în care bagajele pot fi aranjate echilibrat. Traseul primei zile este relaxant, plin de liniște și apă vie, iar la finalul celor 15 km vâsliți se va ajunge la prima zonă de campare : malul canalului Litcov.

A doua zi de aventură continuă pe canalele adiacente lacului Gorgova, plin de nuferi, în spatele cărora se ridică falnicii munți Măcin. Distanța parcursă în a doua zi este de 10 km, cu același foc călduros la punctul de campare și mâncare gătită la ceaun.

Ultima dimineață în Deltă îi va purta pe cei mai curajoși pe o distanță de 18 km pe Canalul Perivolovca pentru a ajunge pe lacul Isac, Isaccel și canalul Uzlina.

Ca și echipament necesar, echipa recomandă un bagaj complet, dar compact, care să includă, printre altele, cremă de protecție solară, spray împotriva insectelor, o lanternă ce poate fi purtată pe cap și apă.

Costul de 550 de lei include, dar nu se rezumă la : ghidul specializat în sporturi nautice, o tură de antrenament pe un lac din București, un panou solar pentru încărcarea dispozitivelor personale, caiacul, padelele, costume de neopren pentru protecție termică și permisul de acces în rezervația Delta Dunării.

Veți accepta provocarea? Toate detaliile aici.

Mai multe știri interesante despre România aici.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT