Căuta…

Search
Close this search box.

Bodega Otazu câștigătoare de aur în cadrul Sélections Mondiales des Vins Canadá 2022

Gabriel Spataru
29/11/2022
No Comments

Cu un palmares de vinuri apreciate de somelieri și băutori de vinuri din toată lumea, Bodega Otazu a reușit să transforme 2022 într-un an ce marchează un succes răsunător în lunga și bogata istorie a casei de vin spaniole.

Sélections Mondiales des Vins Canadá 2022 este recunoscută ca fiind una din cele mai exigente competiții din industria vinurilor, dar cu toate acestea Bodega Otazu își adaugă două medalii de aur cu două vinuri de excepție – Otazu Premium Cuvée 2019 și Pago de Otazu 2019.

Ținut timp de 12 luni în butoaie de stejar Allier și făcut din cele mai bune soiuri de Tempranillo, Cabernet Sauvignon și Merlot, Otazu Premium Cuvee 2019 capătă o complexitate deosebită datorită schimbărilor de temperatură din climatul Atlantic. Datorită acestui efect vinul este unul ce oferă o experiență superbă cu fiecare pahar savurat.

Otazu Cuvee 2019

În același tip de butoaie de stejar Allier dar ținut cu 3 luni în plus și apoi 18 luni în sticlă, Pago de Otazu 2019 completează tabloul Otazu cu aceleași soiuri de Tempranillo, Cabernet Sauvignon și Merlot, dar cu o diferență cheie în procesul de productie – strugurii culeși sunt lăsați să se matureze la rece timp de o săptămână. Rezultatul – arome intense de fructe roșii, note spicy și tente ușoare de ierburi aromatice.

Pago de Otazu 2019

Făcând parte din linia Pago de Otazu, dar de data aceasta din 2020, Bodega Otazu și-au prezentat sticla ce face parte din linia de New Vintage. De data aceasta obținut doar din Merlot (68%) și Cabernet Sauvignon (32%), este lăsat la macerat timp de 7 zile la temperatura de 50 grade Celsius până să fie transferat în binecunoscutele butoaie de stejar franțuzesc unde este lăsat la maturat vreme de 18 luni.

New Vintage – Pago de Otazu 2020

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT