Căuta…

Search
Close this search box.

Diver Net – un ceas născut din ocean

Dan Vardie
04/11/2020
No Comments

Ulysse Nardin a creat Diver Net, un ceas inovator, care este o soluție sustenabilă pentru curățarea apelor poluate.

Nouă milioane de tone de plastic sunt aruncate în ocean în fiecare an, iar plasele de pescuit sunt una dintre principalele surse ale poluării apelor. Îngrijorat de această problemă, Ulysse Nardin a implementat o unitate de cercetare dedicată studierii materialelor care se află în mare, în special a caracteristicilor cochiliilor de stridii, algelor, PET-ului marin (sticle de plastic) și plaselor de pescuit din poliamidă.

Cu această abordare upcycling și prin dezvoltarea unui nou material, ceasornicarul ridică sustenabilitatea la nivelul de excelență. După ce in octombrie 2020, Ulysse Nardin și-a respectat angajamentul față de ecologizarea marină prin lansarea R-STRAP, o curea de ceas fabricată din plase de pescuit, acum merge mai departe și prezintă Driver Net, un ceas concept în care fiecare element de finisare a fost conceput pentru a fi cât mai ecologic.

Inspirat din problemele ecologice ale oceanului planetar, Diver Net este o soluție inovatoare și sustenabilă, care își propune să limiteze impactul asupra mediului. Carcasa din față și carcasa din spate, precum și decorul cadrului sunt fabricate din plase de pescuit reciclate, iar marcajele orelor și indicatoarele sunt acoperite cu Superluminova pentru o bună vizibilitate în întuneric.

Pentru a citi articolul complet, apasa https://temporis.ro/diver-net-un-ceas-nascut-din-ocean/

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT