Căuta…

Search
Close this search box.

Diageo, zero emisii pana in 2030

Florin Amariei
26/11/2020
No Comments

Diageo, compania care produce Johnnie Walker, Smirnoff si Guinness, anunta ca se pregateste pentru a atinge pragul de zero emisii in 2030.

“Diageo, producatorul brandurilor Johnnie Walker, Smirnoff si Guinness, a anuntat o serie de 25 de obiective indraznete in planul sau ‘Society 2030: Spirit of Progress’, menit sa genereze un impact pozitiv asupra lumii pana in 2030, in ’deceniul de actiune’ pentru atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabila ale ONU”, a anuntat compania.

Pornind de la o lista lunga de progrese inregistrate in implementarea standardelor de sustenabilitate ESG la nivel global, in urmatorii zece ani Diageo isi va indrepta atentia spre trei domenii esentiale, atent selectionate pentru a fi in concordanta cu Obiectivele de dezvoltare durabila (ODD) ale ONU: promovarea consumului echilibrat de alcool; sustinerea incluziunii si diversitatii; si introducerea conceptului inovator de sustenabilitate de la ”bob in pahar”.

“Diageo s-a angajat sa depuna eforturi in directia unui viitor cu emisii scazute de carbon, prin valorificarea energiei regenerabile in procent de 100% pentru a atinge un nivel net zero al emisiilor de carbon generate de operatiunile sale directe si prin colaborarea cu furnizorii in vederea reducerii emisiilor de carbon indirecte cu 50%; Ca prim pas in ambitia sa de a atinge nivelul net zero, prestigioasele distilerii Oban si Royal Lochnagar detinute de Diageo vor deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon pana la sfarsitul anului 2020 si Diageo isi va propune sa atinga un nivel net zero in India pana in 2025; Pana in 2030, Diageo se va asigura ca fiecare bautura pe care o produce va presupune un consum de apa cu 30% mai redus decat in prezent si va obtine un impact net pozitiv asupra apei in principalele bazine si comunitati expuse stresului hidric”, anunta compania.

De asemenea, compania precizeaza ca va sprijini peste 150.000 de mici fermieri cu tehnici agricole de regenerare a terenului si consolidare a biodiversitatii.

“Pana in 2030 se va asigura ca in companie se utilizeaza 100% materiale reciclate in realizarea ambalajelor din plastic si ca 100% din ambalajele Diageo vor fi in mare parte reciclabile”, arata compania.

Compania vrea totodata sa asigure acces la competente si cursuri unui numar de peste 1,7 milioane de oameni pentru a contribui la crearea unui sector al ospitalitatii incluziv si prosper.

“Diageo va duce mai departe traditia solida de incluziune si diversitate prin stabilirea obiectivului ambitios de a atinge un grad de reprezentare de 45% al diverselor etnii in randul liderilor pana in 2030, precum si de 50% al femeilor in randul echipelor de management”, mai arata compania.

Diageo este jucator global pe piata bauturilor alcoolice, avand un portofoliu de bauturi cuprinzand branduri precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s si Windsor, vodca Smirnoff, Ciroc si Ketel One, dar si Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray si Guinness.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT