Căuta…

Search
Close this search box.

Companiile top tech cheltuie sume colosale pentru securitatea directorilor executivi

Ana Cristina Militaru
06/08/2021
No Comments

Mark Zuckenberg, CEO Facebook, cheltuie 24 milioane de dolari pe servicii de securitate

Conform raportului anual de cheltuieli, Facebook a folosit peste 23,4 milioane de dolari pe costuri de securitate pentru CEO-ul Mark Zuckerberg în 2020. În comparație cu omologii săi directori executivi, cheltuielile de securitate ale lui Zuckerberg sunt deosebit de mari.

Via – Twitter – @timcook

Apple CEO Tim Cook — $470,000

Jumătate de milion pentru costurile de securitate ale gigantului Apple este mult prea umil conform standardelor din Silicon Valley, iar cheltuielile sale personale de securitate și de călătorie au crescut în 2019.

Lyft CEO Logan Green — $599,000


Logan Green are valoarea netă estimată de cel puțin 59,2 milioane de dolari, iar în ultimii cinci ani, a vândut acțiuni LYFT în valoare de peste 56 milioane de dolari. Costurile de securitate acoperă evenimentele sale legate de afaceri și alte cheltuieli personale.

Via – Twitter @benioff

CEO Marc Benioff — $1.31 milioane

Antreprenorul american Marc Benioff se bucură de o valoare netă de 8,8 miliarde de dolari. Compania sa Salesforce a cheltuit 1.3 milioane dolari pe protocoluri de securitate, fară a lua în calcul serviciile furnizate în timp ce se afla la locul de muncă sau în călătorii de afaceri.

Via Instagram / @mirandakerr

Cofondator Snapchat și CEO Evan Spiegel – $ 1.67 milioane

Când devii miliardar la vârsta de 25 de ani și te bucuri de o valoare netă de aproape 2,1 miliarde de dolari, extravaganța de a cheltui un milion de dolari de dragul siguranței personale este accesibilă. Miliardarul auto-făcut ia de obicei avioane private și vrea gărzi înarmate, angajate cu normă întreagă.

Cofondator Lyft și președinte John Zimmer – $ 2.06 milioane

John Zimmer este cofondatorul și președintele Lyft, o companie de transport responsabilă pentru peste un milion de călătorii pe zi. Valoarea lui netă este de 800 de milioane de dolari și protecția acestuia duce la cheltuieli de 2,6 milioane de dolari.

Președintele Oracle, Larry Ellison — $ 1,71 milioane

Miliardarul în vârstă de 76 de ani este unul dintre cei mai interesanți oameni din tehnologie. Cofondatorul curselor de yacht este cunoscut pentru răspândirea zvonurilor răutăcioase la adresa concurenților săi. Având în vedere că valoarea sa netă este de 84.3 miliarde dolari, cheltuiala de securitate de 1.71 milioane dolari pare rezonabilă.

CEO Google Sundar Pichai — $5.4 milioane

Google a cheltuit peste 1,2 milioane de dolari în 2018 pe protocolul de securitate pentru Sundar Pichai, comparativ cu aproximativ 680.000 de dolari cu un an înainte. Noul “program general de securitate” al lui Pichai a fost aprobat în iulie 2018, la trei luni după ce Nasim Najafi Aghdam a împușcat trei persoane și apoi pe ea însăși la sediul YouTube din San Bruno.

Via Instagram / @sherylsandberg

Directorul operațional Facebook Sheryl Sandberg- $7.6 milioane

Sandberg a avut nevoie de securitate personală care a costat 4,37 milioane de dolari în 2019, în creștere de la 2,9 milioane de dolari în 2018. Utilizarea aeronavelor private a costat Facebook 1,3 milioane de dolari în 2019, față de 908.677 de dolari în 2018. Ea este în prezent una dintre cele mai de succes femei din afaceri și a doua la comandă din cadrul Facebook.

CEO Facebook Mark Zuckerberg- $23.4 milioane

Nimeni nu se apropie de cheltuiala colosală de 23 milioane dolari pe an pe securitate ca Zuckerberg. Anul trecut a fost intens pentru Zuckerberg și Facebook, care a fost lovit din toate părțile pentru orice serviciu livrat, de la însămânțarea îndoielilor cu privire la vaccinuri până la permiterea unei insurecții la Capitoliul SUA.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT