Căuta…

Search
Close this search box.
convertire avion hidrogen

Compania UH, pregătită să convertească avioanele pe kerosen în aeronave pe hidrogen

Florin Amariei
21/07/2021
No Comments

Universal Hydrogen (UH) a semnat deja mai multe scrisori de intenție cu trei companii aeriene prin care își asumă că poate să convertească avioanele pe kerosen în aeronave pe hidrogen. Acestea vor deveni electrice!

Viitorul zborurilor fără emisii ar putea fi mai aproape decât credem, având în vedere că industria aeronautică este în căutare activă de soluții care să permită tranziția fără costuri uriașe către era fără combustibili fosili.

UH are acum misiunea de a se pregăti activ pentru convertirea pe hidrogen a numai puțin de 15 aeronave folosite pentru transportul regional al pasagerilor. Este vorba despre De Havilland Canada DHC8-Q300 sau Dash-8, iar UH are în dezvoltare un kit de convertire de peste 6 ani care a fost recent îmbunătățit pentru a oferi o eficiență mai mare, adică avionul poate parcurge o distanță mai generoasă.

Chiar și așa, odată cu trecerea la hidrogen, aeronava pierde 16 din cele 56 de scaune. Vestea bună este că se va putea călători pe calea aerului de-a lungul a 740 de km cu rezultatul unor emisii formate doar din apă. Autonomia ar putea crește de îndată ce hidrogenul lichid va fi mai ușor de stocat.

Universal Hydrogen va converti avioane pentru companii aeriene din Spania, SUA și Islanda. Cert este un lucru: contractul încă nu a fost semnat. Rămâne de văzut care va fi deznodământul. CEO-ul Icelandair, pe de altă parte, este încântat de posibilitatea călătoriilor aeriene fără arderea de combustibil fosil.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT