Căuta…

Search
Close this search box.
illycaffe top companii etice

Compania illycaffè, pentru a noua oară în topul celor mai etice firme din lume

Florin Amariei
29/03/2021
No Comments

Compania illycaffè a reușit performanța de a se afla pentru a noua oară în topul celor mai etice firme din lume. A marcat, însă, și o dublă performanță, aceasta fiind singura din Italia care a obținut această distincție în 2021.

Institutul Ethispere organizează topul celor mai etice companii din lume anual încă din 2006. Organizația evaluează mai multe categorii printre care se numără un program pentru aplicarea eticii, cultura corporativă a eticii, responsabilitatea cultivată în cadrul firmei, guvernanța corporativă și leadershipul plus reputația. Fiecare categorie este evaluată printr-o combinația de chestionare și trimiterea de multiple documente care să ajute cercetarea independentă. Pentru ultima categorie companiile sunt verificate în funcție de publicările făcute online despre acestea.

Chestionarul pe baza căruia se realizează topul celor mai etice firme din lume este realizat de echipa juridică a Ethispere și este actualizat anual pentru a putea include cele mai importante teme din care face parte și mulțumirea angajaților.

Ethispere spune că măsurarea contează. „Utilizarea chestionarului ne permite să includem analize cantitative și obiective substanțiale în procesul nostru. Chestionarul este un pas al procesului nostru de revizuire în trei pași. Primul pas este ca o companie să completeze chestionarul Etic Quotient (EQ). Acest lucru are ca rezultat un scor obiectiv echivalent de auto-raportare. Companiile trimit apoi documentația care ne permite să evaluăm calitativ aspecte ale programelor și proceselor unei companii. În cele din urmă, echipa de analiști Ethisphere cercetează istoria fiecărei companii în materie de litigii, reputație și experiență etică pentru a informa scorul pentru conducerea și reputația companiei. Scorurile auto-raportate sunt combinate cu evaluarea calitativă a documentației suplimentare a unei companii solicitante și a cercetării independente pentru a produce un scor final al EQ”, spune Ethispere.

Compania illycaffè a reușit să bifeze toate cerințele exigente pentru al nouălea an consecutiv fiind un dintre cele șase companii la nivel global care a primit acest premiu care garantează că se aplică toate principiile pentru a se păstra etica. Mai mult, este singura din Italia care a reușit această performanță.

„Compania noastră este una formată din mai multe părți integrante, așadar căutăm încontinuu să îmbunătățim calitatea vieții pentru toți cei implicați în succesul illycaffè. Aplicăm cele mai înalte standarde în toate domeniile în care operăm”, ne-a transmis firma.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT