Căuta…

Search
Close this search box.

Chanel limitează vânzările unor modele de genți

Ana Cristina Militaru
17/10/2021
No Comments

Ce poate fi mai exclusivist decât raritatea ? O tactică bine-cunoscută și folosită de mult timp de mărcile de lux este aceea de a limita disponibilitatea bunurilor prin majorarea prețurilor, alimentând în același timp vânzările produselor din game mai puțin costisitoare, cum ar fi cele de produse de înfrumusețare și parfumuri.

Având în vedere creșterea costurilor materiilor prime și ale transportului, contextul pandemic a tradus conceptul de control al distribuției în cadrul brand-ului prin mărirea prețurilor produselor cu până la 15%.

Începând din această lună, Chanel și-a schimbat oficial politica de vânzare pentru cele mai populare genți de mână ale sale, “Classic Flap Bag” și “Coco Handle”. Fiecare client va avea voie să cumpere doar câte o singură geantă din fiecare pe an. O nouă politică a fost, de asemenea, pusă în aplicare pentru produsele lor mici de marochinărie, limitând consumatorii la achiziționarea a cel mult două exemplare din același produs pe an.

Mișcarea Chanel nu este unică. De-a lungul anilor, mai multe mărci de lux au limitat numărul de genți pe care clienții le pot cumpăra, limitând astfel accesul revânzătorilor la lichidări de stocuri. La Hermès, de exemplu, o persoană poate cumpăra același model de geantă doar de două ori pe an.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT