Căuta…

Search
Close this search box.

Ceremonia Oscarurilor 2021, sub bagheta lui Soderbergh

Florin Amariei
09/12/2020
No Comments

Ceremonia Oscarurilor din 2021 va fi produsa sub bagheta lui Soderbergh, celebrul regizor care a pus in prim-plan filmul “Contagion”.

Fie ca va fi organizata cu participare fizica sau virtual, ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2021 va cunoaste magia lui Steven Soderbergh.

Pandemia de coronavirus care a afectat Hollywoodul si intregul calendar al industriei cinematografice, a determinat Academia Americana de Film sa amane cea de-a 93-a editie a premiilor Oscar, programata acum pentru 25 aprilie 2021, si sa relaxeze criteriile de participare, in momentul in care majoritatea cinematografele raman inchise publicului.

“Urmatoarele premii Oscar sunt ocazia perfecta pentru a inova si regandi posibilitatile in jurul unei ceremonii de premiere”, au declarat intr-un comunicat presedintele Academiei, David Rubin, si directoarea sa generala, Dawn Hudson.

Pentru a organiza aceasta ceremonie intr-un nou format, Steven Soderbergh, premiat cu Oscar pentru cel mai bun regizor pentru filmul “Traffic” (2000), va face echipa cu fostul producator al premiilor Grammy, Jesse Collins, si cu producatoarea Stacey Sher (“Django Unchained”).

Soderbergh si Sher au lucrat impreuna in trecut, la filmele “Erin Brockovich” si “Contagion”, acesta din urma laudat pentru prezicerea, inca din 2011, a multor aspecte dictate de pandemia actuala: distantare sociala, spitale si morgi improvizate, si cursa pentru obtinerea unui vaccin etc.

Regizorul american a fost ales anul acesta de Asociatia Producatorilor de la Hollywood pentru a conduce o “unitate de criza” responsabila cu organizarea reluarii activitatilor cinematografice.

Organizatorii premiilor Oscar nu au anuntat inca daca iau in considerare o ceremonie cu prezenta fizica a vedetelor, una 100% virtuala (precum cea a Premiilor Emmy 2020) sau o combinatie intre cele doua.

Premiile, care constau din copii aurite ale aceleiasi statuete, cunoscuta informativ si ca Oscar,[4] se acorda pentru 24 de categorii diferite, pentru varii merite artistice si tehnice din industria filmului, recunoscand excelenta din anul anterior, asa cum a fost votat de membrii Academiei.

Numele oficial al premiului este Academy Award of Merit, desi denumirea sa populara este Oscar. Statueta, reprezentand un barbat stilizat in pozitie verticala, cu mainile impreunate la nivelul pieptului, a fost realizata prima data de sculptorul George Stanley dupa un desen a lui Cedric Gibbons.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT