Căuta…

Search
Close this search box.
UNESCO

L’Oréal – UNESCO finanțează 4 cercetătoare din România cu burse private în programul “Femeile din Știință”

Ana Cristina Militaru
20/11/2021
No Comments

Patru cercetătoare au primit burse private în programul “Femeile din Știință” din partea L’Oréal – UNESCO

Lansat în România în anul 2009, programul de burse private L’Oréal – UNESCO pentru “Femeile din Știință” a desemnat în cadrul celei de-a XII-a ediții cele 4 nume câștigătoare : Ancuța Jurj, Mădălina Pandele, Dana Popescu și Isabela Trăistaru.

UNESCO

Premiile individuale în valoare de 47.000 de lei vor fi investite în comunitatea științifică din care fac parte proiectele de cercetare cu care fiecare câștigătoare s-a înscris în competiție.

Ancuța Jurj, cercetător la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, este câștigătoare cu proiectul al cărui scop este identificarea manierei în care cancerul de sân triplu-negativ dezvoltă rezistență la terapie și dezvoltarea unei scheme de tratament personalizata fiecărui pacient.
Mădălina Pandele, profesor la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universității Politehnice din București, este câștigătoare cu un proiect prin care dezvoltarea unor membrane inteligente ar putea elimina metalele grele din apele reziduale.
Dana Popescu, cercetător la Institutul Național pentru Fizica Materialelor de la Măgurele, este câștigătoare cu un proiect care susține sistemul medical electronic și firmele cu activitate online printr-un nou tip de memorie pentru stocarea datelor, nealimentat cu energie electrică, mult mai rapid și cu durabilitate extinsă.
Isabela Trăistaru, cercetător la Centrul de Chimie Organică Costin D. Nenițescu al Academiei Române, este câștigătoare cu proiectul al cărui scop este substituirea materialelor folosite în prezent în procesele de cataliză cu alternative mai ieftine, stabile și performante, ameliorând tranziția către sursele de energie regenerabilă.

Mai multe știri interesante despre România aici.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT