Căuta…

Search
Close this search box.

Cele mai folosite mărci de mașini în filmele horror…ceva de groază !

Ana Cristina Militaru
22/10/2021
No Comments

După ce toată familia și-a îmbrăcat costumul preferat, noaptea de Halloween merită sărbătorită și în fața micilor ecrane cu filmele preferate de groază care să întrețină atmosfera înfricoșătoare. Pentru acest an, Uswitch.com a cercetat IMCDb, baza de date a mașinilor folosite în filme pentru a descoperi mărcile și modelele care apar cel mai des în filmele de groază. Metodologia cercetării a presupus analiza celor mai populare 152.303 filme horror, conform IMDB , ca mai apoi, pentru fiecare film din eșantion, marca și modelul mașinilor folosite să fie extrase din IMCDb și introduse într-o bază de date. Pentru rezultate relevante, s-au analizat doar mașini cu apariții în peste 100 de filme și care au fost scorate în funcție de “screen-time”, însemnând cât de mult a fost folosită mașina în film.

Rezultatele, bazate pe punctajul mărcii obținut dintr-un maxim de 10 :

  1. Ford – 10.00
  2. Chevrolet – 9.79
  3. Dodge – 9.59
  4. Toyota – 9.38
  5. Mercedes-Benz – 9.18
  6. Jeep – 8.97
  7. Cadillac – 8.77
  8. Volkswagen – 8.57
  9. Honda 8.36
  10. GMC – 8.16

Ford este cea mai populară marcă auto în filmele de groază, obținând maximul de 10 puncte, cu 6.037 de apariții. Cele mai folosite modele sunt Crown Vic, Econoline, Mustang și Seria F. Popularitatea lui Ford se întinde pe toate genurile de groază: apare cel mai des în filmele care induc ideea de tortură, filmele cu creaturi supranaturale și scenele unei răpiri.

Pe locul doi se află Chevrolet, cu 3.540 de apariții în filme la activ și un scor de 9,79, în timp ce mașinile Dodge se situează pe locul al treilea, cu un scor de 9,59 și 1.455 de apariții. Camioneta Dodge Ram are cele mai multe apariții din întreaga marcă – de 119 ori pe ecran.

Pe ultimul loc în top 10 se află GMC, cu un scor de 8,16 din 10, obținând apariții în 643 de filme, modelul GMC Vandura figurând pe marele ecran de 86 de ori. Făcând parte din colecția de furgonete din seria G, caroseria spațioasă a Vandura și geamurile fumurii se potrivesc mănușă unui film horror cu scenariu neașteptat.

Este momentul să alegeți ce film va întreține suspansul nopții de Halloween și, printre sperieturile pe cinste pe care le veți urmări, vă invităm să fiți atenți și la marca de mașină aleasă în film și să vedeți pe ce loc se situează în Top10.

Găsiți aici studiul complet și statistica detaliată a cercetării conduse de Uswitch.com.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT