Căuta…

Search
Close this search box.
calatorii cu trenul

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul

Florin Amariei
26/07/2021
No Comments

Viața, mai ales în aceste vremuri, poate căpăta o agitație specifică de care cu greu poți scăpa. Revenirea la normalitate încă păstrează o notă de incertitudine, dar ne și aruncă într-o continuă alergătură pentru a reporni motoarele diverselor inițiative. Dacă vă doriți să luați o pauză binemeritată și ferită de graba specifică prezentului, atunci iată care sunt cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul.

Dacă trebuie să ajungem din punctul A în punctul B în cel mai scurt timp, nu e convenabil să mergi cu trenul, dar dacă alegi acest mijloc de transport pentru o plimbare, sau dacă nu te grăbești, ai parte de o călătorie plăcută. Acum trenul poate redeveni acea rută glorioasă pe care cei interesați de separarea de grijile cotidiene o pot parcurge. În tren întâlnești tot felul de oameni, de la pensionari la elevi, la tineri aventurieri la navetiști obosiți. Inevitabil oamenii încep să vorbească, și așa se face că trenul este în continuare o platformă interesantă de socializare. De fapt nu știi niciodată pe cine întâlnești în tren și despre ce vei începe să discuți și cu cine. Prin urmare, pentru cei sociabili există șansa de a dezvolta noi legături personale. Pentru alții, intimitatea poate fi foarte ușor obținută. Pe scurt, toată lumea poate fi mulțumită!

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul – Palace on Wheels, India

O țară încărcată cu istorie și peisaje desprinse din basme celebre, însă una care se poate dovedi a fi deseori destul de greu de parcurs din cauza multiplelor provocări aduse de contrastul strident dintre păturile sociale ale țării. Grija aceasta, însă, poate fi cu ușurință îndepărtată de Palace on wheels.

Compania care administrează acest serviciu feroviar privat oferă trasee valabile pentru 7 sau 8 nopți. Acestea presupun treceri sau opriri prin regatele Rajputana precum Jaipur, Sawai Madhopur, Chittaurgarh, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Bharatpur și Agra înainte de întoarcerea în New Delhi. Toate garniturile au fost modernizate în 2009 prin grija designerului Monika Khanna.

Cei care aleg să vadă India cu trenul beneficiază și de o oprire exclusivă la Taj Mahal. De-a lungul drumului se pot bucura de servicii precum WiFi, masaj, meniuri gătite de chefi, baruri tematice și chiar spa!

Cea mai scumpă opțiune presupune un cost de 10.000 de euro și oferă călătorului jumătate de vagon doar pentru el într-o cameră uriașă decorată în coloratul stil indian.

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul – The Ghan, Australia

Circulând pe o linie feroviară care datează încă din 1878, această experiență garantează descoperirea unei țări-continent care nu dezamăgește niciodată la capitolul natură.

Călătoria se desfășoară de-a lungul a trei nopți într-un climat exclusivist care garantează…

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul îți vor fi dezvăluite integral în următoare iterație a Revistei CAESAR!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT