Căuta…

Search
Close this search box.

Cel mai vechi Aston Martin din lume, la Concours of Elegance 2021

Florin Amariei
22/03/2021
No Comments

Construit în 1921, cel mai vechi Aston Martin din lume va putea fi admirat la Concours of Elegance 2021. Evenimentul va avea loc la Palatul Hampton Court.

Concours of Elegance a fost organizat pentru prima dată în 2012, când Regina Marii Britanii a aniversat șașe decenii pe tron. Jubileul de diamant a constituit prilejul ideal pentru a pune în evidență istoria bogată a țării insulare. Prima ediție a avut loc la Palatul Windsor.

A3, al treilea autovehicul construit de Aston Martin, își celebrează centenarul. Este singurul model rămas în existență de la acea vreme, așadar A. Lange & Sohne facilitează prezența sa în fața pasionaților și curioșilor la Concours of Elegance. Evenimentul va avea loc la Palatul Hampton Court și se va desfășura în perioada 3-5 septembrie 2021.

Aston Martin A3 își derivă numele din două componente importante: șasiul nr. 3 și motorul Type A. Deși avea doar patru cilindri și producea numai 11 cai putere, modelul a participat la curse și era capabil să atingă peste 138 km/h pe distanțe destul de lungi.

În 1923, A3 își încheiase parcursul de testare în fabrică. A fost vândut, dar actele oficiale de vânzare cumpărare au putut fi vizualizate de-abia în 1927. R.W Mallabar a avut mașina pentru o perioadă de timp în care aceasta a trecut printr-o schimbare completă de motor și o revopsire în gri, față de negrul original.

A urmat o pauză de 75 de ani, iar Aston Martin A3 este…

Vezi informația completă pe AUTOpro.ro!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT