Căuta…

Search
Close this search box.
British Guiana One-Cent Magenta

Cel mai valoros timbru din lume, la licitație

Florin Amariei
04/05/2021
No Comments

Considerat de experți în filatelie drept „Mona Lisa al timbrelor”, acest exemplar ajunge acum la licitație. Se estimează obținerea a minimum 15 milioane de dolari.

British Guiana One-Cent Magenta este cel mai valoros timbru din lume și a ajuns acum la licitație. Acesta a fost creat în 1865 și este expus celor interesați la Londra, în sediul central Sotheby`s.

Conform informațiilor disponibile în prezent, timbrul a fost creat într-o perioadă în care exista o absență generală pe piață de timbre în cadrul coloniilor britanice. Această stare de fapt la acea vreme era văzută precum un risc la adresa continuității corespondenței.

Timbrul acesta, creat într-o singură iterație, a fost descoperit de un tânăr filatelist în 1873. Acesta căuta printre scrisorile unchiului său și l-a păstrat pentru că era frumos colorat și avea o formă interesantă. De-a lungul timpului, timbrul s-a aflat în proprietatea mai multor persoane și a sfârșit în mâinile colecționarului american Stuart Weitzman.

British Guiana One-Cent Magenta poate fi considerat unul dintre cele mai importante obiecte pentru colecționari. Bifează toate caracteristicile importante: este unic, are vechime demonstrată și originile sale sunt cunoscute.

British Guiana One-Cent Magenta a apărut în 1865 și acum poate ajunge la un pasionat de filatelie.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT