Căuta…

Search
Close this search box.
cel mai scump scaun camping lume

Cel mai scump scaun de camping din lume

Florin Amariei
02/06/2021
No Comments

Dacă oamenii sunt dispuși să cheltuiască, atunci avem și astfel de premiere! Iată cel mai scump scaun de camping din lume și povestea sa.

Cel mai scump scaun de camping din lume nu reprezintă vreo descoperire tehnologică de ultimă oră, ci vorbim de prețul obținut la licitația organizată de Christie`s Hong Kong de un astfel de obiect construit în secolul 17. Cunoscut sub titulatura sa oficială de „Horseshoe-Back Jiaoyi”, scaunul a fost adjudecat pentru fabuloasa sumă de 6,96 milioane euro.

Jiaoyi a fost proiectat pentru îmbunătățirea unui scaun pe care armata mongoleză îl purta pe oriunde mergea. Traducerea sa din chineză înseamnă „patul barbarului”, întrucât adesea soldații îl foloseau pentru a dormi. Ajungând, în cele din urmă, și pe teritoriul chinez, simplitatea și frumusețea sa primară au fost apreciate. S-a răspândit imediat, devenind până la urmă un simbol la dinastiei Han. În timp, chiar a reușit să reprezinte și o anumită scară socială.

Scaunul a devenit cu adevărat celebru atunci când împăratul Qing a decis că va avea minimum trei astfel de scaune cu el oricând merge la vânătoare.

Fiindcă a fost prezervat cu grijă și pentru că datează din anii 200 d.Hr. acest obiect a ajuns acum să fie cel mai scump scaun de camping din lume.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT