Căuta…

Search
Close this search box.

Ceasul potrivit în an bisect

Dan Vardie
05/03/2020
No Comments
A. Lange bisect

Dacă vreți să investiți într-un nou ceas pentru 2020, alegeți un model dotat cu funcția calendar perpetuu de la A. Lange & Söhne. Brand-ul se laudă și cu o nouă tehnică – A. Lange & Söhne Leap Year pentru anul bisect.

Ziua de 29 februarie apare anul acesta din nou în calendar. Iar dacă doriți un ceas care să indice data corect, mergeți la sigur cu unul dintre cele opt modele A. Lange & Söhne, lansate de brand-ul celebru începând cu 2001.

2020 este începutul unui nou deceniu, însă adevărații cunoscători de ceasuri se uită mai degrabă la anul bisect – un an care separa calendarul perpetuu de cel anual. Totul începe în ajunul anului nou când, la miezul nopții, indicatorul de an bisect trece de la 3 la 4. De atunci durează 59 de zile până când calendarul perpetuu poate arată, în sfârșit, ce poate. Acesta va reproduce corect tranziția de la 28 la 29 februarie, dar ulterior va trece direct la 1 martie, la miezul nopții. Poate părea simplu dar este o provocare tehnică extraordinară. E nevoie de dezvoltarea unui program mecanic care să corespundă diferitelor perioade ale celor 48 de luni, pe întregul ciclu de 4 ani.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT