Căuta…

Search
Close this search box.

Ceasul de aur al lui Elvis, adjudecat cu 495.000 de dolari

Anca Budeanu
09/06/2022
No Comments

Poate că ați văzut că noul film biografic super-șocant “Elvis”, cu Austin Butler și Tom Hanks, a debutat recent la Festivalul de Film de la Cannes, fiind ovaționat în picioare timp de 12 minute. Chiar și Priscilla Presley a fost prezentă pentru a da binecuvântarea sa filmului despre regretatul ei soț. 

Discutand despre toate acestea și despre cariera artistului, ne-am oprit la un subiect care ne-a atras atentia in mod special: un anume ceas de aur cu diamante, unicat, deținut și purtat de Elvis Presley, pe care M.S. Rau tocmai l-a achiziționat. Acest artefact incredibil de memorabil,  este însoțit de certificate de autenticitate și de o fotografie cu artistul purtând ceasul, avand un preț de 495.000 de dolari.

Elvis, cunoscut pentru gustul său extravagant în materie de accesorii, i-a dăruit ceasul prietenului său, cântărețul de rezervă J.D. Sumner, împreună cu un inel de aur făcut la comandă, asortat cu acesta. Confecționat din aur galben de 14K, ceasul de mână de producție elvețiană are un cadran pătrat înconjurat de 26 de diamante albe rotunde. Verigheta prezintă o gravură personală, pe care scrie “From Elvis to J.D. Sumner, 1974”. Pasiunea lui Elvis pentru muzica gospel l-a determinat să lege o prietenie strânsă cu cântărețul american de gospel J.D. Sumner, pe care Elvis l-a admirat în adolescență. Sumner a devenit un mentor pentru tânărul cântăreț, iar după ce Elvis și-a lansat cariera, l-a angajat pe atat pe Sumner cat și cvartetul acestuia, ca și cântăreți de rezervă în 1971. Grupul a făcut turnee cu Presley timp de șase ani, până la moartea acestuia, în 1977, după care Sumner avea să cânte la înmormântarea prietenului său drag. Sumner și-a continuat cariera de cântăreț până la moartea sa, în 1998. A fost inclus în Gospel Music Hall of Fame în 1984 și în Southern Gospel Music Association Hall of Fame în 1997.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT