Căuta…

Search
Close this search box.
Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque

Ceasul cu patru fețe de 1 milion de euro

Florin Amariei
07/04/2021
No Comments

Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque este ceasul cu patru fețe de 1 milion de euro.

Anul 2021 marchează aniversarea de 90 de ani a ceasului Jaeger-LeCoultre Reverso și atelierul marchează acest moment cu o ediție extrem de specială: cel mai complicat membru al colecției.

Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque ne reamintește de perioada în care britanicii comandau India și solicitau crearea unui ceas care să reziste cu brio unui meci de polo antrenant. Acum, însă, complicația a fost dusă la un nivel neașteptat de haute orlogerie. Pentru susținerea acestui argument avem nu mai puțin de 12 brevete care stau la baza acestei minunății și șase ani de muncă.

Succesorul lui Reverso Hybris Mechanica à Triptyque apărut în 2006 este, așa cum spune însăși compania, cel mai complicat ceas, dar și cel mai confortabil de purtat grație măsurilor de 51.2 mm x 31 mm x 15.15 mm.

Expertiza Jaeger-LeCoultre în ceasuri de mână este de neegalat, iar noul Reverso este exemplul perfect.

Glisarea pârghiei deasupra coroanei declanșează o melodie care indică ora. Simfonia mecanismului sonor este vizibilă alături de un afișaj secundar de timp care indică aceeași oră cu cadranul recto, dar într-un format de ore de săritură și format de minute periferice. Pentru calibrul 185 Reverso Hybris Mechanica, JLC a reproiectat componentele pentru a crea un clopot fără sudură, fără pauze între ore, sferturi și minute. În ceea ce privește complicațiile astronomice ale ceasului, Jaeger-LeCoultre a reunit trei afișări de informații lunare – ciclul sinodic, ciclul draconic și ciclul anomalistic. Este pentru prima dată în istoria orologeriei mecanice când cineva a reușit să facă acest lucru cu un ceas de mână.

Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque este alimentat de calibrul Jaeger-LeCoultre 185 înfășurat manual, care oferă o rezervă de putere de 50 de ore.

Vor fi produse doar 10 exemplare, iar prețul va fi de aproximativ 1 milion de euro fără taxe.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT