Căuta…

Search
Close this search box.

Cazare în interiorul unui munte din Arabia

Ana Cristina Militaru
30/09/2021
No Comments

Hotelul Desert Rock face parte dintr-un proiect ambițios de dezvoltare a ecoturismului în Regatul Arabiei Saudite, amplasat pe 11.000 de kilometri pătrați de insule, plaje, deșert, munți și zone vulcanice. Situat la câteva ore distanță de situl arheologic de la Mada’in Salih, complexul proiectat de Oppenheim Architecture va include 48 de vile și 12 apartamente pentru care lucrările de construcție se desfășoară în interiorul muntelui iar primii oaspeți vor fi întâmpinați în 2023.

“Oaspeții vor intra în stațiune printr-o vale ascunsă, cuibărită între munți. Majoritatea drumurilor care duc spre stațiune vor urma marginea văii pentru a oferi priveliști neîntrerupte. Acest lucru va minimiza, de asemenea, poluarea fonică și luminoasă, permițând oaspeților să se bucure pe deplin de peisajul dramatic al deșertului din jur.”

Oppenheim Architecture

Proiectul este conceput astfel încât să primească standardul de construcție ecologică LEED, cu ajutorul tehnologiilor precum sisteme de colectare a apei de ploaie pentru irigații și metode de reducere a poluării luminoase. Totodată, echipele de construcție depun eforturi pentru a reutiliza cantitățile de rocă excavată pentru pereți, podelele interioare și exterioare ale hotelului.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT