Căuta…

Search
Close this search box.
candela c7 hidropter

Candela C7 – autonomie electrică impresionantă

Florin Amariei
01/06/2021
No Comments

Candela C7, o ambarcațiune despre care noi v-am mai povestit, primește acum un alt atu important: autonomie electrică cu adevărat impresionantă!

Candela C7 este un hidropter (n.r. trad. en. hydrofoiling boat), adică un vapor de mici sau mari dimensiuni care survolează apa. Mai este cunoscut și sub denumirea de vapor-zburător.

Bateriile continuă să fie adaptate pentru a oferi maximum de putere și eficiență printr-un pachet cât mai mic, însă suedezii care construiesc Candela nu vor să aștepte vreun alt prag important. Hidropterul lor de-abia atinge apa și reușește să ofere o experiență de călătorit liniștită și, mai important, eficientă.

Candela C7 nu este vreun prototip. Aceasta se află deja în producție și a trecut de testele din Elveția pe care compania le descrie ca fiind cele mai dure din lume.

Hidropterele, pe măsură ce se ridică din apă, reduc rezistența hidrodinamică la o fracțiune din ceea ce cauzează în mod normal corpul. Acest lucru este la îndemână pe o barcă cu motor pe benzină, dar un real avantaj major pentru o ambarcațiune electrică.

Candela C-7 atinge o viteză maximă de 30 de noduri (35 mph, 56 km / h) și o autonomie de 50 mile marine (57 mile, 93 km) la 22 noduri (25 mph, 41 km / h) la o singură încărcare a bateriei sale de 40 kWh.

Iar capacitatea sa de a se ridica deasupra nivelului apei îl face o plimbare mult mai lină în condiții agitate decât o barcă obișnuită; carena nu va primi o lovitură dintr-un val mai mic de 1,1 m (3,6 ft) înălțime, așa că puteți aluneca în liniște.

Prețul pentru Candela C-7 pleacă de la 195.000 de euro. Testele pot fi efectuate în Veneția.

Finalmente, echipa CaesarEmporium urează tuturor copiilor (inclusiv celor care încă trăiesc în adulți) la mulți ani!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT