Căuta…

Search
Close this search box.
CCTY 2021

CAESAR Cigar of The Year 2021

Dan Vardie
07/04/2021
No Comments

Concursul CCTY 2021 este un concurs de talie națională care se adresează exclusiv fumătorilor de trabuc, adulți de peste 18 ani care au această pasiune.

CAESAR își propune să promoveze ideea că fumatul trabucului este un atribut al oamenilor de spirit, bon viveur-i , care participă la o experiență unică, extraordinaăa. Fumând împreună un trabuc reprezintă o bucurie pe care o împărțim cu toți cei care ne sunt în preajmă la cigar lounge.

Chiar dacă acest concurs va avea un câștigător care va primi titlul de „CAESAR CIGAR of The Year”, vom vorbi de toate cele 10 finaliste, urmând spiritual acestui concurs de a promova trabucuri de calitate. În lumea fumătorilor de trabuc, o listă a celor mai bune 10 trabucuri de pe piața românească este așteptată cu nerăbdare.

CAESAR se delimiteaza foarte clar de fumatul de țigarete care beneficiind de o legislatie mult prea permisiva, vine cu numeroase riscuri pentru fumatorii de țigarete. Trabucul este un produs 100% natural, cu o compozitie de 100% tutun atent selectionat, la un nivel de calitate unanim recunoscut si apreciat.

CAESAR militează pentru trabucurile premium, `hand made`, singurele acceptate in concursul national CCTY.

Regulamentul presupune ca fiecare importator de trabucuri hand made să propună maxim 10 mărci cu o singură vitolă. În acest moment sunt înscrise în concurs nu mai puțin de 19 mărci de trabucuri. Membrii Juriului vor delibera prin vot direct lista de 10 finaliste. Potrivit regulamentului fiecare importator va avea în finală minim o vitolă/ marcă de trabuc și maxim 4. Lista finalistelor CCTY 2021 va fi dată publicității pe data de 19 aprilie.

În a doua jumătate a lunii Mai vor avea loc două sesiuni de taste-ing cu cate 5 trabucuri aflate în Finală. Taste-ing-ul este realizat de membrii Juriului în „orb”, trabucurile vor avea doar un inel cu un nr de identificare, fără a mai avea inelul original. Fiecare membru al Juriului are o grilă de punctare atestată international care alocă până la 100 de puncte pentru un trabuc. În urma votului fiecărui membru al Juriului pentru fiecare din cele 10 Finaliste, se va intruni un clasament bazat pe nr de puncte oferite de membrii Juriului care va conduce la cîștigătorul titlului CAESAR Cigar of The Year 2021!

Juriul „CAESAR Cigar of the Year 2021” este format format din personalități cunoscute în lumea „cigar aficionado” de la noi: Iosif Szavuj, Javier Garcia del Valle, Marius Ghenea, Eduard Uzunov, Dragos Alecu, Florin Popa și Dan Vardie, Fondatorul CAESAR care este și Președintele Juriului.

Fiecare din imprtatorii de trabucuri înscriși în concurs- El Unico, JPB, Transilvania Hotrels & Restaurants- vor desemna un reprezentant în Comitetul de supraveghere al concursului. Reprezentanții din Comitet vor participa la toate sesiunile juriului asigurând o transparență totală a procesului de jurizare.

Toate sesiunile Juriului vor avea loc la Clubul Diplomatic care devine astfel gazda evenimentului.

CAESAR Cigar of the Year 2021

Lista trabucurilor eligibile propuse de importatorii de trabucuri din România

El Unico

 1. AJ Fernandez Bellas Artes Maduro Toro
 2. Aging Room Vibrato
 3. Ramon Allones No.2 Edition Limitada 2019
 4. Partagas Capitols
 5. La Aurora 107 Nicaragua Robusto
 6. Arturo Fuente Anejo 888
 7. Hoyo de Monterrey Hoyo de San Juan
 8. Nicarrao Exclusivo Don Rafa
 9. Bolivar Libertador
 10. Trinidad Vigia

JPB

 1. Casa Turrent 1901 Torpedo Maduro Round (20)
 2. Paradiso Monumento (Churchill) (22)
 3. Ashton Classic Sovereign Torpedo (25)
 4. La Aroma del Caribe MI AMOR Valentino (25)
 5. Eiroa CBT Maduro Toro Gordo 60×6 Honduras (20)
 6. Asylum 13 Hercule 70 x 7 Nicaragua (20)
 7. Macanudo Inspirado White Churchill (20)

Radu & Dana Niculescu

 1. Antigua Esteli Maduro robusto
 2. La Galera habano torpedo

Regulament concurs CAESAR Cigar of The Year 2021

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT