Căuta…

Search
Close this search box.
Bye Aerospace eFlyer 800

Bye Aerospace prezintă avionul electric eFlyer 800

Florin Amariei
23/04/2021
No Comments

Transportul aerian trece printr-o reinventare, iar Bye Aerospace tocmai ce a anunțat eFlyer 800. Numele este unul inspirat, având în vedere că pot încăpea confortabil 8 persoane în aeronava propulsată electric.

Start-up-ul american Bye Aerospace este cunoscut pentru avionul său electric ultraușor eFlyer 2 destinat utilizării de doar două persoane. Lucrurile, însă, urmează se schimbe prin lansarea unui nou tip de avion care se folosește de motoare electrice și baterii pentru a zbura cu opt persoane la bord.

Conform informațiilor furnizate de companie, avionul eFlyer 800 a fost gândit pentru a acomoda șapte persoane împreună cu unul sau doi piloți. De propulsie se vor ocupa două motoare instalate pe ambele aripe ENGINeUS produse de Safran E&P. Bateria din litiu ar urma să ofere o autonomie de 926 de kilometri sau 500 de mile nautice.

Bye Aerospace eFlyer 800 va putea urca aproximativ 1.000 de metri per minut și poate atinge o înălțime maximă de peste 10.000 de km.

Au fost deja gândite și măsuri de siguranță. În situația în care avionul întâmpină probleme cu sistemul de propulsie va fi activată o parașută care poate salva întreaga aeronavă și pe cei de la bord. Cei cu frică de autonomie scăzută vor putea alege opțiunea instalării de panouri solare care pot prelungi distanța parcursă cu o singură încărcare completă.

Bye Aerospace eFlyer 800 ar urma să se lanseze în 2027 și promite că va fi mai ieftin de întreținut față de o aeronavă tradițională.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT