Căuta…

Search
Close this search box.

Bodega Otazu adaugă patru noi vinuri vintage în portofoliu

Florin Amariei
30/03/2021
No Comments

Anul 2021 vine și cu vești bune, mai ales din Spania, acolo unde Bodega Otazu anunță că adaugă patru noi vinuri vintage în portofoliul care poate fi accesat de românii interesați prin Caesar Concierge.

De lângă Pamplona ni se propune un set de vinuri vintage noi. Bodega Otazu anunță apariția Otazu Chardonnay, Otazu Rosado Merlot și Otazu Rosé Tempranillo din 2020. Acestor trei reprezentanți ai cramei se alătură și Pago de Otazu Chardonnay con Crianza din 2018.

Otazu Chardonnay 2020 (D.O. Navarra) este un vin 100% Chardonnay. Acesta a fost lăsat la maturat timp de trei luni în butoaie de oțel inoxidabil pentru a-și păstra personalitatea și caracteristicile. Are o culoare de galben lămâie și este extrem de curat și strălucitor.

Otazu Rosado Merlot 2020 (D.O. Navarra) este un vin Merlot 100% rose. A fost macerat timp de 12 ore, perioadă în care primește acea culoare de roz intens și apoi s-a respectat metoda tradițională de realizare saignee. După această etapă, vinul a fost lăsat la maturat timp de două luni pentru a-și dezvolta caracterul unic. Vinul ni se prezintă la final cu o culoare apropiată de cea a zmeurei și are o intensitate medie.

Otazu Rosé Tempranillo 2020 (D.O. Navarra) este un vin Tempranillo 100% rose. Lăsat la macerat timp de o oră, vinul capată o culoare de roz fad și apoi se aplică o maturare de o lună, după ce se implementează metoda tradițională saignee. Produsul final seamănă în culoare cu somonul și are o intensitate scăzută, dar oferă o paletă de gusturi proaspete și fructuose.

Pago de Otazu Chardonnay con Crianza 2018 (D.O.P. Pago de Otazu) este un vin 100% Chardonnay. Strugurii au fost manual strânși în lăzi de 12 kg, după care au fost lăsați la fermentat în butoaie de stejar francez la o temperatură de 16 grade Celsius. A fost apoi maturat timp de șase luni, perioadă în care s-a aplicat săptămânal battonage-ul.

Vinurile Bodega Otazu sunt disponibile în România doar prin CAESAR Concierge.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT