Căuta…

Search
Close this search box.

Cele mai de preț bijuterii ale Reginei Elisabeta

Ana Cristina Militaru
01/11/2021
No Comments

Colecția de bijuterii a Familiei Regale Britanice este, oficial, neprețuită, dar există estimări ce apreciază valoarea totală la 2,9 miliarde de lire sterline.

Tiara Circlet Oriental – £6 milioane

Inițial proiectată de prințul Albert pentru regina Victoria în 1853 și încrustată cu peste 2.000 de diamante, designul acestei bijuterii a fost inspirat de stilul arhitectural al împăraților Mughal și de florile de lotus din sudul Asiei, de unde și asocierea numelui.

Tiara cu “franjuri” a Reginei Maria – £5 milioane

Această bijuterie a fost creată refolosind diamantele unui colier purtat de Regina Maria. Coroana cu linii de diamante a fost alegerea Reginei Elisabeta pentru ziua nunții sale cu Prințul Philip. În dimineața evenimentului, tiara s-a rupt și a fost transportată la atelierul bijutierilor, unde a fost reparată și returnată exact la timp pentru ceremonie.

Bandana cu diamante a Reginei Maria – £2 milioane

Tiara Bandeau a fost concepută în jurul broșei centrale cu diamante și cuprinde 11 secțiuni încrustate cu diamante rotunde strălucitoare, montate în stil art-deco. Meghan Markle a fost norocoasa care a purtat bandana la nunta cu Prințul Harry.

Colierul de nuntă al Reginei Alexandra – £800.000

Colierul a fost inițial dăruit Reginei Alexandra de către Albert Edward în ziua nunții lor din 1863. Designul prezintă opt perle înconjurate de diamante, cu trei pandantive de perle detașabile, care pot fi atașate sau îndepărtate în funcție de preferințe și ținută.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT