Căuta…

Search
Close this search box.

Bentley Flying Spur, mai luxos, mai confortabil

Robert Stan
07/07/2020
No Comments

Bentley Flying Spur poate fi configurat pentru a include opțiunea cu patru locuri, piele semi-anilină, cusături de mână, inserții furniruite pentru ușile din spate și mese de picnic cu acționare electrică. Acestor opțiuni li se alătură celor două noi finisaje tehnice – fibra de carbon și Cotes de Genève – și un volan nou, cu funcționalitate de siguranță sporită.

În exterior sunt introduse trei noi culori de vopsea, împreună cu accesul complet la paleta Bentley Mulliner, cu finisaje satinate și perlate, puse și mai mult în valoare de noile finisaje ale roților și opțiunea de grile frontale complet cromate.

18 ore doar pentru cusături

Noua configurație cu patru locuri beneficiază de o consolă lungă care se extinde de la panoul de bord până în spate. Aceasta include un nou suport pentru telecomanda cu ecran tactil de 5 inch, suporturi pentru cupe și spațiu de stocare suplimentar. Cotiera din spate include un finisaj metalic strălucitor și ascunde două porturi USB și o priză de 12v. Cotiera poate fi încălzită și are opțiunea unui punct de încărcare wireless.

Cusăturile de mână demonstrează atenția la detalii și abilitățile celor care lucrează la fabrica Bentley din Crewe. Procesul durează 18 ore pentru un singur meșter și necesită 11.100 de cusături executate manual, pentru întreaga cabină. Firul special a fost proiectat pentru a fi extrem de rezistent și folosește coloranți speciali pentru a-și menține culoarea pentru toată durata de viață a automobilului.

Pielea semi-anilină nu numai că are beneficiul de a fi o piele mai moale și mai fină, dar grosimea redusă a finisajului înseamnă că sunt necesare mai puține tratamente, îmbunătățind sustenabilitatea. Pielea este folosită pentru inserțiile scaunelor și are un aspect mai natural care scoate în evidență textura materialului. De asemenea, datorită grosimii reduse, pielea respiră mai bine, ceea ce este deosebit de benefic pentru zonele cu climă mai caldă.

Măsuțele de picnic cu acționare electrică montate în spătarul scaunului din față pot fi extinse cu o singură apăsare a unui buton. Masa furniruită se așază singură pe poziție și dezvăluie o suprafață de piele cu o adâncitură pentru un instrument de scris. O apăsare lungă pe buton și măsuța revine elegant la poziția inițială.

Se pot alege, de asemenea, inserturi de furnir pe ușile din spate, similar cu cel de pe mesele de picnic, pentru a accentua ambianța și designul interiorului.

Un volan modernizat

Un nou stil de volan este lansat în configurația standard, cu o formă și un profil revizuite. Noul volan are senzori capacitivi pe întreaga suprafață, permițându-i să detecteze momentul în care șoferul ține mâinile pe el – o nouă măsură de siguranță vitală pentru sistemele semi-autonome de asistență a șoferului, acolo unde legislația nouă prevede că aceștia trebuie să păstreze contactul cu volanul permanent când mașina se află în mișcare.

Designerii Bentleys au profitat de această ocazie și pentru a revizui schema de culori a volanului și au adăugat un ornament la baza spiței verticale, care a fost, la rândul ei, reproiectată.

Două finisaje tehnice noi în locul furnirurilor contemporane din lemn sunt acum disponibile în cabina Flying Spur, pentru a-i pune și mai mult în valoare performanțele și tehnologia. Poate fi ales un finisaj tehnic din fibră de carbon cu un luciu ridicat, oferind o suprafață geometrică perfectă, desfășurată în jurul cabinei de la o ușă la alta.

În mod asemănător, uimitorul finisaj Côtes de Genève, inspirat de tratamentul de prelucrare de precizie folosit de cei mai buni orologieri, este acum disponibil pentru consola centrală de la Flying Spur, similar modelului Continental GT. Finisajul tehnic Côtes de Genève este prelucrat în aluminiu cu o grosime de doar 0,6 mm, cu sistemul de finisare deplasându-se lateral dintr-o parte în alta pentru a crea un model liniar. Fiecare rând are 5 mm lățime și este prelucrat la un unghi care dă finisajului un aspect tridimensional, fiecare trecere a mașinii făcându-se la un pas de 0,5 mm.

Trei noi culori pentru exterior

Începând de astăzi, Bentley adaugă trei noi culori la gama sa impresionantă de vopsele exterioare: Viridian, Patina și Snow Quartz.

Viridian este o abordare modernă a tradiționalului Racing Green britanic, iar nuanța metalică de smarald întunecat este inspirată de cea folosită pe mașina concept Bentley EXP10 Speed 6. Un verde intens agat, cu nuanțe de verde deschis și albastru creează profunzime și o dimensiune sportivă, iar micile sclipiri de chihlimbar și aur oferă senzația de lux.

Patina este inspirată de atmosfera și aura frumoasă a metalelor lustruite, amintind de amestecuri de șampanie și mătase. Cu un aer de lux și opulență, crem mediu este îmbogățit cu accente discrete de verde.

Snow Quartz este o vopsea modernă albă perlată cu trei straturi, care creează o siluetă simplă și proaspătă. Efectul perlat fin creează un alb strălucitor și mătăsos, oferind un număr infinit de variante de asortare pentru combinațiile de culori interioare.

De asemenea, acum este disponibilă paleta completă extinsă, inclusiv finisajele satinate și vopselele perlate Bentley Mulliner, precum și asortarea culorilor la cerere.

O ată cu noile culori de vopsea și ca răspuns la feedback-ul clienților, matricea principală a grilei radiatorului poate fi acum personalizată, astfel încât toate zonele grilei frontale să aibă un finisaj cromat.

Când aleg specificația Blackline, care înlocuiește toate suprafețele exterioare cromate cu versiuni de negru lucios, peste 75% dintre clienții Continental GT selectează roți negre. Pentru a replica această opțiune pentru Flying Spur, Bentley introduce roți neagre lucioase și o versiune finisată în negru și suprafețe șlefuite, permițând clienților să-și aleagă nivelul de strălucire dorit.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT