Căuta…

Search
Close this search box.

Bentley are un nou director de design

Florin Amariei
22/01/2021
No Comments

Bentley a decis că Andreas Mindt va îndeplini funcția de director de design, după ce Stefan Sielaff a decis să părăsească grupul Volkswagen.

Bentley Motors anunță astăzi numirea lui Andreas Mindt în calitate de director de design, începând cu 1 martie 2020. El îi succede lui Stefan Sielaff, care a părăsit compania după aproape șase ani, pentru a da curs altor oportunități.

Cu mai mult de 25 de ani de experiență în design auto în cadrul Grupului Volkswagen, Mindt a fost până de curând șef de design exterior pentru Audi. În ultimii șase ani, el a supravegheat evoluția designului exterior al întregii game de modele Audi și lansarea SUV-ului coupé premium – Audi Q8 – și a e-tron, primul model de serie complet electric de la Audi.

Mindt va lucra îndeaproape cu Dr. Matthias Rabe, membru pentru inginerie al consiliului de administrație al Bentley. Rabe spune despre această decizie că: „Sunt încântat să-l întâmpin pe Andreas la Bentley și aștept cu nerăbdare să lucrez alături de el într-un moment atât de crucial, dar interesant pentru companie. Munca abia începe, pe măsură ce accelerăm trecerea către electrificarea completă până în 2030. Cu experiența creativă a lui Andreas în designul de mașini electrice și pasiunea sa pentru Bentley și Grupul Volkswagen, el este perfect plasat să ne ajute să ne atingem ambițiile de lider în mobilitatea de lux sustenabilă”.

Klaus Zyciora, șeful de design al Volkswagen Group, a declarat: „Bentley este o marcă globală, cu o istorie îndelungată și o prezență puternică în design. Vrem să continuăm vizibil această istorie în era schimbării automobilului. Stefan Sielaff a trasat o direcție, perfecționând limbajul de design. Aș vrea să-i mulțumesc pentru asta. Andreas Mindt este persoana ideală pentru a fi noul director al Bentley Design. El a fost responsabil pentru designul exterior al tuturor conceptelor și modelelor de serie ale Audi, inclusiv noua clasă de lux și primele modele complet electrice. Andreas Mindt va juca acum un rol critic în modelarea viitorului Bentley”.

Succesorul lui Sielaff are o istorie îndelungată în cadrul Grupului Volkswagen. Înainte de perioada în care a lucrat cu Audi, Mindt a petrecut peste 15 ani ca membru-cheie al departamentului de design al Volkswagen, la sediul companiei, din Wolfsburg. Aici, el a fost implicat în proiecte de vârf pentru o serie de mărci ale Grupului și a avut o primă experiență cu Bentley, proiectând exteriorul emblematicului concept din 1999, Bentley Hunaudières.

Lucrând la sediul central al Bentley din Crewe, Marea Britanie, Mindt va conduce o echipă de aproximativ 50 de experți în design, responsabili cu designul exterior, interior, culori și finisaj pentru întregul portofoliu de produse și concepte ​​Bentley, actual și viitor. Comentând asupra noului său rol, Andreas Mindt, a declarat: „Bentley este o bijuterie în cadrul Grupului Volkswagen. Proiectarea unei mașini și a unui viitor este întotdeauna un proces bazat pe performanța unei echipe, nu a unei singure persoane”.

Foto: Gabriel Preda

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT