Căuta…

Search
Close this search box.

Belmond British Pullman – cel mai luxos tren din lume

Florin Amariei
12/11/2020
No Comments

Biletele pentru cel mai luxos tren din lume se cumpara in avans cu un an, iar pandemia n-a pus stop interesului pentru experimentarea Belmond British Pullman.

Regatul Unit s-a intors in carantina, insa asta nu inseamna ca setea pentru experiente de lux a fost potolita. Ba din contra, oamenii se pregatesc pentru revenirea la normal si sunt in cautari asidue pentru  trairea unor momente unice. Unul dintre acestea ar putea fi chiar Belmond British Pullman, conform Conde Nast Traveler 2020 Awards.

Trenul este compus din 11 vagoane, fiecare reprezentand cu finete o anumita perioada din istorie. Fiecare dintre acestea au fost restaurate pentru a-si retrai gloria anilor trecuti, cand art deco reprezenta cuvantul de ordine. Numele fiecaruia sunt Audrey, Cygnus, Gwen, Ione, Lucille, Minerva, Perseus, Phoenix, Vera, si Zena. Ibis este, insa, cel mai cautat!

Cu Belmond British Pullman au calatorit, asa cum era de asteptat, si membrii familiei regale. Cel mai recent, ducesa de Cambridge a fost surprinsa in timp ce primea la bord mai multi copii norocosi. Si printul Harry a calatorit cu prestigiosul mijloc de transport!

Trenul are, asa cum v-am aratat mai sus, in componenta sa vagoane din trecutul tumultuos al Regatului, insa unul dintre acestea, numit „Ibis”, este cel mai special. Acesta era folosit in cadrul prestigiosului Orient Express, prima oara putand fi vazut intr-o cursa Milan-Venetia. Initial, fusese gandit special pentru a multumi gusturile pariziene de inalta clasa. In timp, si-a gasit utilitatea pe mai multe cai ferate.

Asa cum probabil ati intuit deja, Belmond British Pullman este fratele lui Orient Express si, multumita notorietatii sale, a aparut in pelicule precum „Agatha” in care a juucat Dustin Hoffman.

Urmatoarea cursa disponibila cu acest tren care isi intampina calatorii cu povesti fascinante si miresme desprinse din interbelic va fi realizata in septembrie 2021. Locurile au fost vandute toate deja.

Costul pentru a urca la bordul lui Belmond British Pullman este de aproximativ 600 de euro pentru cei care vor sa primeasca experienta completa, dar sunt disponibile si tarife mai mici.

Fata de Orient Express, calatoria cu acest tren este mai scurt. Asta nu inseamna ca nu te vei bucura de o experienta de lux.

Belmond British Pullman, disponibil in trecut doar familiei regale, poate fi acum accesat cu usurinta de catre oricine cu dare de mana si in cautare de retrairea unei perioade glorioase a Europei de Vest.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT