Căuta…

Search
Close this search box.
concurs evolo arhitectura

Arhitectura avangardistă, premiată la concursul eVolo

Florin Amariei
24/05/2021
No Comments

Desfășurat deja de peste 15 ani, concursul eVolo a premiat și în 2021 cele mai interesante proiecte arhitecturale.

eVolo Skyscraper Competition are loc anual, iar în 2021 au fost aleși deja câștigători câțiva arhitecți care și-au imaginat zgârie-nori din lemn modificat genetic și alte clădiri care pot deservi întregi comunități.

Au fost, așadar, aleși trei câștigători și au fost acordate 20 mențiuni onorabile dintr-un total de 492 de proiecte trimise juriului pentru dezbatere și vot.

Marele câștigător al ediției din 2021 a fost, de fapt, nu un singur om, ci o întreagă echipă. Astfel, Andrii Lesiuk, Mykhaylo Kohut, Sofiia Shkoliar, Kateryna Ivashchuk, Nazarii Duda, Mariia Shkolnyk, Oksana-Daryna Kytsiuk și Andrii Honcharenko și-au însușit locul I cu proiectul lor de zgârie nori care ar urma să fie ridicat complet sustenabil cu ajutorul unui tip de lemn modificat genetic. Acesta ar oferi suficientă elasticitate pentru curenți puternici de aer sau cutremure, dar ar fi și puternic pentru a putea face față sarcinii.

Locul secund a fost ocupat de Lluvioso Skyscraper, concept gândit de o echipă din Israel. Acesta pune apa în prim plan. Clădirea devine un sistem de captarea a apei din atmosferă sau a celei pluviale și o curăță pentru a putea fi folosită apoi de întregul oraș în care se află. Ideea este cu adevărat bună pentru zonele în care ploile sunt dese și vegetația insuficientă pentru a capta excesele.

Pe poziția a treia se situează proiectul Hmon Skyscraper imaginat de Xiangshu Kong, Xiaoyong Zhang și Mingsong Sun. Aceștia au imaginat un sistem de locuințe care împrumută din arhitectura culturii poporului Hmong care a fost forțat să se mute în clădiri de beton și sticlă pentru că ale lor case nu mai făceau față schimbărilor climatice.

Mai jos veți putea observa și câteva mențiuni.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT