Căuta…

Search
Close this search box.

Alpine și Lotus, acord tehnic pentru un nou EV sport

Florin Amariei
18/01/2021
No Comments

Alpine și Lotus anunță că au semnat un acord tehnic pentru crearea unui nou EV sport, dar și pentru a realiza progres comun în alte arealuri importante.

Afrontul Renault anunțat recent poate fi observat acum și prin activitatea intensificată a brandului Alpine. Noul acord semnat poartă forma unui memorandum și stabilește o cooperare strânsă între cele două mărci, precum și crearea unui nou vehicul complet electric (EV) sport.

Comunicatul remis Caesar arată că Alpine și Lotus vor începe prin stabilirea unui studiu comprehensiv pentru a ajunge la o capacitate inginierească care să permită introducerea în prim-plan a tuturor avantajelor conturate individual până acum. Cele două entități vor în tandem atât în Franța, cât și în Marea Britanie.

Alpine și Lotus vor continua și dezvoltarea de servicii comune pentru a-și avansa expertiza care să permită o colaborare mai strânsă în motorsport.

CEO-ul Alpine a spus că semnarea acestui acord tehnic reprezintă o parte importantă din noua strategie de brand pe care marca Renault o pune în aplicare.

”Ambele mărci au o moștenire uimitoare și suntem foarte încântați să începem această lucrare împreună, de la soluții personalizate la dezvoltarea unei mașini sport de ultimă generație. Această colaborare, împreună cu transformarea noastră, marchează începutul unei noi ere în care vom duce numele și linia Alpine în viitor. Punem F1 în centrul afacerii noastre, valorificând expertiza noastră internă și cei mai buni parteneri din clasă, cum ar fi Lotus, pentru a ne injecta mașinile cu performanțe de vârf, tehnologie și motorizare”, a precizat Laurent Rossi.

În același timp, CEO-ul Lotus și-a arătat deschiderea și susținerea pentru acest nou proiect. ”Suntem mândri de această colaborare și vom împărți expertiza acumulată de Lotus pentru a transforma această aventură într-o experiență de succes”, a spus Phil Popham.

Marca britanică Lotus este deținută de companie chineză Geely și un conglomerat din Malaezia.

Alpine a fost fondată în 1955. Acum face parte din grupul Renault.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT