Căuta…

Search
Close this search box.

Airbus introduce propulsorul „verde” pentru aeronave răcit cu hidrogen lichid

Florin Amariei
21/04/2021
No Comments

Airbus încearcă să obțină rețeta ideală pentru ca transportul aerian să poată continua în următoarea decadă, când se anticipează măsuri aspre pentru cei care poluează. Așadar, acum are o soluție promițătoare: propulsorul „verde” răcit cu hidrogen lichid.

Transportul pe calea aerului presupune emisii destul de multe care sunt plasate direct în atmosferă, așadar este vital pentru atingerea țintelor ecologice ca acest sector să găsească variantă ideală de motorizare care să ofere suficientă decarbonizare, dar și putere. Airbus s-ar putea să fi găsit soluția.

Pentru ca hidrogenul să rămână în stare lichidă este nevoie de păstrarea unei temperaturi constante de -235,15 de grade Celsius. Având un astfel de sistem deja obligatoriu necesar, compania crede că poate fi folosit în avantajul sistemului de propulsie. Așadar, construiește unul.

Propulsorul „verde” este un sistem denumit Ascend care va produce 670 de cai putere cu ajutorul unui motor electric și care va fi răcit de hidrogenul lichid.

Dacă acesta va putea funcționa pe termen lung în parametri normali, atunci Airbus ar putea revoluționa industria aeronautică civilă.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT