Căuta…

Search
Close this search box.
aerion as3tm

Aerion pregătește un avion supersonic capabil de depășirea Mach 4

Florin Amariei
31/03/2021
No Comments

Aerion AS3TM este un avion supersonic gândit pentru cei care au nevoie de un mijloc de transport aerian capabil să ajungă de pe un continent pe altul într-un timp foarte scurt.

Compania are deja un avion, AS2, pregătit pentru clienții săi privați, dar vrea să ofere experiența călătoriei rapide pe calea aerului pentru toți cei dispuși să plătească în plus pentru a obține un timp mai scurt de parcurgere a traseului dorit.

Dacă AS2 se adresează numai celor cu posibilități financiare generoase, atunci AS3TM este avionul supersonic care va putea intra în uz comercial din 2027 cel mai repede. Acesta ar putea parcurge aproape 13.000 kilometri printr-o singură alimentare.

Capacitatea de a atinge 4.800 de km/h ar însemna că se poate ajunge din Los Angeles în Tokyo în nnumai trei ore, în loc de 12 cât durează în prezent.

Dacă deja vă gândiți la Concorde, atunci aflați că Aerion AS3TM poate acomoda 50 de pasageri și echipajul necesar pentru operarea aeronavei. Față de această legendă a aviației, AS3TM al Aerion va putea călători deasupra uscatului pentru că boom-ul sonic va avea tot timpul loc în afara zonelor locuite și nu va fi recepționat de cei aflați la sol. Acest aspect, însă, rămâne unul care va trebui să primească aprobarea autorităților competente.

Aerion AS3TM se află în etapa de șlefuire, testele urmând a începe în 2025. Compania speră să lanseze aeronava pentru rute comerciale în iarna lui 2027 sau la început de 2028.

Cert e un lucru: compania este serioasă cu privire la ambițiile sale. AS2 deja a generat venituri pentru Aerion de peste 10 miliarde de dolari numai din precomenzi.

Rămâne de văzut cum va fi capitalul acesta folosit pentru a ajunge și la noi călătoria pe calea aerului la viteze Mach 4.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT