Căuta…

Search
Close this search box.
destinatii 2021

4 destinații pe care merită să le descoperi în 2021

Florin Amariei
17/08/2021
No Comments

Încă n-ai avut timp să te relaxezi anul acesta? Iată o listă cu 4 destinații care includ aproape tot ce ți-ai dori de la o vacanță de neuitat.

Viața ne-a luat pe mulți prin surprindere. Provocările au curs gârlă pentru cei cu operațiuni în statele afectate de restricții, așadar nu este ieșit din comun ca cei cu putere de decizie să nu își fi putut lua încă puțin timp liber. Acum, însă, este momentul să faci pasul concret pentru o experiență care te va ajuta să ieși din cotidian.

Cum grija față de mediu este mai importantă ca niciodată, am ales acest factor ca fiind unul prioritar pentru această listă! Iată ce îți recomandăm.

 1. Turism sustenabil în Brazilia
  Eco-resort-ul Tivoli din Praia do Forte este amplasat în pădurea atlantică Bahia. Vei avea parte de o imersiune în tot ceea ce înseamnă o experiență în comuniune cu natura, însă vei fi înconjurat/ă de lux proiectat cu responsabilitate față de mediul înconjurător. Hotelul, spre exemplu, este activ implicat în protejarea populației de țestoase și se ocupă de educația localnicilor cu privire la traiul fără o amprentă majoră de carbon.

Pe lângă toate astea, vei avea șansa să mănânci pao de queijo – un deliciu local.

Prețurile pornesc de la 325 de euro/noapte.

 1. În brațele oceanului în Mexic
  Ritz-Carlton a creat un loc idilic pentru o vacanță care are ca scop secundar învățarea unor noi lucruri despre cum natura se împletește cu umanitatea, chiar și atunci când suntem la mii de kilometri depărtare de astfel de puncte de interes.

Prețurile pornesc de la 900 de euro/noapte, însă la pachet intră și descoperirea programului pentru mediu gândit de Jean-Michel Cousteau.

 1. Izolare în India
  Shillim Estate Retreat and Spa este locul perfect pentru cei care vor să se bucure de liniște, dar care nu pierd nicio ocazie pentru a se răsfăța corespunzător. Construcția este amplasată chiar în mijlocul lanțului muntos Sahyadri, destul de aproape de Mumbai. Aici principiile ayurveda sunt respectate cu sfințenie și vizitatorii se pot înrola într-un program de antrenare spirituală.

Desigur, pentru fiecare vizitator care petrece mai mult de 3 nopți, unitatea de cazare plantează un copac. Până acum au reuși să readucă la viață o întreagă zonă abandonată din India.

Prețurile diferă în funcție de perioada aleasă, însă pornesc în general de la peste 280 de euro/noapte.

 1. Liniște în Arabia Saudită
  Știm cu toții cât de inventivi sunt cei in Orientul Mijlociu. Acest lucru poate fi observat și prin Proiectul Amaala. Realizat de arhitecții HKS, acesta este primul resort care nu emite niciun fel de amprentă asupra mediului înconjurător. Dimpotrivă, dezvoltarea acestui complex a dus la revitalizarea unei zone deșertice și la înverzirea acesteia.

Păstrarea naturii în condiții cât mai bune a fost o prioritate, așadar construcțiile au fost create cu respect pentru relieful local. Cei care se cazează acolo au Marea Roșie la geam și aer proaspăt. Nu lipsesc, bineînțeles, toate opțiunile pe care și le dorește o persoană pentru confortul absolut.

Vacanță plăcută!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT