Viritech resetează paradigma ingineriei auto și prezintă noul output al colaborării cu Apricale: prima mașină din lume care a obținut performanță cu zero emisii.
Combinația dintre agilitatea celor mai bune hypercar-uri cu motoare pe benzină și răspunsul instantaneu al unui motor electric creează o nouă experiență de condus.
Multe vehicule nu pot funcționa cu un grup motopropulsor care cântărește mai mult decât un motor echivalent cu ardere internă. Până acum, astfel de categorii de vehicule au fost excluse de la trecerea la sistemele motopropulsoare cu emisii zero deoarece bateriile sunt întotdeauna mai grele decât motoarele cu ardere internă iar cu cât necesarul de putere este mai mare, cu atât diferența devine mai mare. Grupul motopropulsor Apricale reprezintă un reper istoric si demonstrează faptul că un grup motopropulsor cu emisii zero poate oferi aceeași putere, aceeași greutate și aceeași autonomie ca un motor cu ardere internă, ceea ce deschide calea către o nouă lume a transportului durabil.
Reproiectarea radicală a grupului motopropulsor cu hidrogen FCEV oferă 1.000 CP, cu o greutate de sub 1.000 kg – o adevărată premieră in industria automobilelor.
Ambiția de a depăși toate compromisurile vehiculelor cu emisii zero le-a cerut inginerilor Viritech să reconsidere complet modul în care pilele de combustibil și bateriile funcționează împreună.
Până acum, pilele de combustibil cu hidrogen au fost folosite pe post de extindetoare de autonomie pentru sistemele motopropulsoare cu baterii în centrul lor. Astfel, inginerii Viritech au dezvoltat un sistem de propulsie în jurul unui sistem de celule de combustibil de mai multe sute de kW, susținut de o baterie ușoară, dar eficientă. Acest lucru oferă performanța dar la mai puțin de jumătate din greutatea hipermașinilor BEV tipice. De asemenea, dependența redusă de baterii înseamnă o cerere mai mică de minerale rare.
Pilele de combustie de mai multe sute de kW sunt combinate cu celule unice cu litiu-ion de ultra mare putere dezvoltate de către partenerii tehnici, AMTE Power și sistemul inteligent de gestionare a energiei Tri-Volt al Viritech. În timp ce celulele de combustie furnizează principala putere motrice pentru Apricale, bateria oferă putere suplimentară pentru accelerare și conducere de performanță ultra-înaltă, precum și o stocare extrem de eficientă pentru energia regenerativă de frânare.
Electronica de putere în așteptare permite un amestec continuu variabil de energie atât din celulele de combustie, cât și din baterii. În plus, bateriile foarte rapide de încărcare și descărcare permit sistemului de frânare regenerativă să recupereze de multe ori mai multă energie cinetică decât un vehicul electric cu baterii tradiționale.
Până acum, hidrogenul a fost o altă problemă cheie. Pentru a rezista la presiunea de 700 de bari, majoritatea rezervoarelor de stocare cu hidrogen au o eficiență în greutate de numai aproximativ 5% (adică 5 kg de hidrogen necesită un rezervor de stocare de 100 kg). Inginerii au dezvoltat o soluție radicală. Tehnologia Graph-Pro de la Viritech, aflată în curs de brevetare, utilizează compozite ușoare și un sistem de rășină activat cu grafen, permițând rezervoarelor să facă parte din elementul structural al monococului Apricale. Această soluție minimizează greutatea, îmbunătățește ambalajul și oferă o autonomie proiectată de peste 350 mile/560 km înainte de realimentare.
Faptul că modelul “Apricale” cântărește doar 1.000 kg nu reprezintă decât un avantaj. Acest lucru înseamnă că poate scăpa de constrângerile de manevrabilitate ale unei hipermașini BEV.
Dispune de suspensie cu bară de torsiune cu tijă de tracțiune, cu un grad limitat de control activ al cursei. Cu un moment polar scăzut de inerție, mașina va avea caracteristicile dinamice ale unui supermașini clasice cu motor central, cu transfer minim de greutate sub virare, viată și pas. Există două motoare de antrenare (unul pe puntea față, unul pe spate). Cu greutatea sa sub 1.000 kg, există o cerință limitată pentru vectorizarea cuplului, astfel încât transmisia folosește o pereche de diferențiale mecanice. Combinația unică de greutate redusă și răspunsul instantaneu al motoarelor electrice face ca Apricale să devină o inspirație pentru șoferi , fiind fuziunea perfectă între tehnologia viitorului și designul atemporal.
Compania Viritech este extrem de mândră de colaborarea cu poate cel mai mare nume din segmentul designului auto, un parteneriat care întruchipează misiunea Apricale -aceea de a reinventa complet moștenirea hipermașinii dedicată viitorului.
Apricale va avea propriul ei sunet distinct și futurist care va emana din celulele de combustie și din trenul de rulare electric.
Tehnologiile cheie marca Apricale, inclusiv trenul de rulare, Tri-Volt EMS și vasele de depozitare structurală Graph-Pro au fost deja validate în două vehicule care au trecut cu succes la teste. Prototipul experimental 1 (XP1) va oferi procesul final de semnare pentru grupul de propulsie. În timp ce XP1 va testa 100.000 km, se va suprapune cu un prototip de producție, menit să valideze toate aspectele Apricale în 2023, astfel încât Viritech să poată începe livrările clienților la începutul lui 2024.
Tehnologiile dezvoltate de Viritech sunt foarte scalabile. Dovedită în Apricale, tehnologia sistemului de propulsie este dezvoltată de Viritech pentru o gamă variată de aplicații de transport durabil.