Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, manufactura Audemars Piguet mizează pe arhitectura spectaculoasă a clădirii, dar și pe prezența în cadrul expoziției a unor maeștri ceasornicari în plină activitate de creație.
„Nu cred că ați văzut multe muzee în care să puteți observa ceasornicari care lucrează la piese foarte complicate. Ne-am dorit ca oamenii să fie în centrul expoziției”, a declarat Francois-Henry Bennahmias, directorul executiv al Audemars Piguet.
Deschiderea muzeului, inițial planificată pentru aprilie, a trebuit să fie întârziată din cauza pandemiei care afectează grav și vânzările de ceasuri.
Audemars Piguet „Musee Atelier”, care își deschide porțile pentru vizitatori joi, este situat într-un pavilion din sticlă în formă de spirală aflat lângă sediul companiei din Le Brassus, în munții elvețieni Jura. Uimitoarea clădire a fost proiectată de arhitectul danez Bjarke Ingels.
Pe lângă o întâlnire cu maeștri care realizează ceasurile celebrei manufacturi, vizitatorii pot descoperi la fața locului două secole de istorie a ceasornicăriei elvețiene și, mai ales, multe dintre celebrele ceasuri ale mărcii care împlinește 145 de ani. Un loc aparte este rezervat modelelor Royal Oak.
În centrul clădirii spiralate din sticlă, într-o rotondă amplă care pare a pune în lumină întregul sistem solar, sunt expuse cele mai complicate ceasuri realizate vreodată de Audemars Piguet. Acestea orbitează în jurul impresionantului „Universelle” realizat în 1899.
„Am cumpărat o mulțime de ceasuri în ultimii patru-cinci ani pentru muzeu”, a spus Bennahmias, refuzând să spună cât a investit marca în realizarea muzeului și în achiziționarea de exponate.