Căuta…

Search
Close this search box.

EXCLUSIV – Contact în premieră Defender Octa – Diamantul lui Defender

Filip Sirbu
04/07/2024
No Comments

Noul Defender se bucură de un statut iconic evoluat chiar și peste istoria incredibilă a modelului. Acum este la fel de competent on și off-road, iar seriile speciale explorează noi orizonturi. Defender Octa este „the ultimate” Defender. Are noi tehnologii, materiale revoluționare și capabilități crescute dincolo de imaginație! CAESAR vi le dezvăluie pe toate!

Dan Vardie, Köln, Germania

CAESAR a zburat în Germania, până într-o locație secretă, pentru a vedea în exclusivitate ultima creație în gama Defender. Este modelul cel mai extrem, cel mai puternic, cel mai agil, cu tehnologii și materiale în premieră absolută. Noul V8 de pe Defender Octa are 635 CP și un cuplu spectaculos de 750 Nm – pe care se poate conta chiar de la 1800 rpm, și care „prinde” 100 km/h în doar 4 sec! Viteza maximă este de 250 km/h, o performanță redutabilă pentru un asemenea tip de vehicul.

Noua suspensie 6D Dynamics duce capabilitățile lui Defender la un nou nivel. Defender Octa este mai ridicată de la sol, are umerii la roți mult mai pronunțați, atacă pante mai abrupte cu o protecție suplimentară la stâncile care pot lovi mașina pe dedesubt. Acum te poți aventura aproape oriunde, chiar și în vaduri de apă de 1 m adâncime – este un nou record în familia JLR!

Așa cum ne spunea Mark Cameron, Brand Managerul lui Defender, numele Octa vine de la cea mai dură piatră prețioasă – diamantul. Alăturarea de diamant îi conferă noului Defender duritatea, reziliență, dar și rar și foarte dezirabil. Forma octo dimensională a diamantului a generat numele ales. Iar diamantul este prezent în grafica noului model, un semn clar al exclusivității dorite. De altfel, Cameron ne-a acordat un interviu în exclusivitate absolută pe care puteți să îl vizionați chiar aici și în care veți descoperi mai multe secrete al lui Octa.

Respectând tradiția casei britanice, Defender OCTA Edition One va fi posibil de achiziționat în primul an de producție. Vine cu noi finisări în culoarea exclusivă Faroe Green, tapițerie Ultrafabrics în culorile Kaki și Ebony, la care se adaugă folosirea unui material realizat din fibre de carbon măcinate și reciclate din industria aerospațială! Vine în standard cu jante de 20 inch și anvelope all-terrain, dar există și opțiunea la Defender Octa pentru anvelope off-road și chiar ceva și mai special, anvelope de 33 inch dezvoltate special de Goodyear pentru cel mai greu off-road, botezate All Terrain Tyres.

Octa este înălțată cu 28mm și are lățime mai mare cu 68 mm. Suspensia 6D Dynamics oferă capacitate maximă de mișcare în off-road și reduce mișcarea de ruliu pe șosea. Are discuri Brembo de 400 mm, fiind cea mai precisă și rapidă frânare oferită la vreun Defender. Această robustețe spectaculoasă este rodul a nu mai puțin de 13.960 de teste noi dezvoltate pentru Defender Octa. 

Are un nou mod de conducere – pe lângă Comfort Mode și Dyanmic Mode – care aduce o performanță dinamică excepțională pe șosea, tunând direcția, accelerația și setările suspensiei, toate printr-o simplă apăsare de buton situat pe volan. Dacă același buton este apăsat ceva mai mult timp, se declanșează Octa Mode pentru off-road de performanță.

Acum există și Off-Road Launch Mode, pentru accelerare optimă pe suprafețe alunecoase. Combinat cu setarea de tracțiune redusă, se ajunge la altă dotare unică numită Off-Road ABS Calibration, care optimizează frânarea pe suprafețe cu aderență scăzută. Acestea completează familiarul Terrain Response, asistat de ClearSight Ground View, care face capota „transparentă” ca să vezi prin ea suprafața pe care rulează trenul față.

Prezentare in premiera Defender OCTA

Interiorul lui Defender Octa vine în standard cu Kvadrat textile în culoarea Ebony. Scaunele față – Performance seats – sunt complet noi, având un suport lateral crescut și difuzoare integrate în tetiere. Tehnologia Body & Soul este în premieră pe Defender. Este rodul colaborării dintre SUBPAC – experți în industria muzicală – și Universitatea din Coventry, care face ca muzica nu doar să fie auzită, ci și „simțită”. 6 programe de wellness oferă relaxare sau, dimpotrivă, energizare, în funcție de ce dorește cel de pe scaun. 

În cadrul prezentării statice am avut posibilitatea să înregistrăm toate aceste noutăți remarcabile la nivel teoretic. Sigur însă că testele cu acest nou bolid de top vor da măsura potențialului on și off-road. Nu avem însă de ce să subestimăm cele afirmate de producător. Când vine vorba de Defender, tot ce spune și face! De aceea, este foarte probabil ca Octa să împingă limitele gamei Defender în teritorii noi de performanță fără precedent. 

Premiera mondială va fi pe 11 iulie, la Goodwood Festival of Speed, în Marea Britanie. Prețul pentru Defender OCTA în România începe de la 157.800 Euro + TVA. Comenzile pentru acest model vor putea fi preluate incepand cu 31 iulie, iar livrarea se estimează la finalul anului 2024.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT